Walk of Peace in NL

Op meer dan 18 verschillende plaatsen werd er een Walk of Peace georganiseerd tijdens de afgelopen Vredesweek. Vanuit al die plaatsen klonk het verlangen naar verbinding tussen mensen, het uitzien naar een samenleving waar iedereen erbij hoort.

Almelo
Zondag 17 september
In Almelo organiseren wel 14 organisaties samen de Walk of Peace. De route brengt je onder andere langs het Joodse monument waar je je vredeswensen kan achterlaten. Klik hier voor meer informatie over de Walk of Peace in Almelo.

Apeldoorn
Zondag 17 september
Klik hier voor meer informatie over de Walk of Peace in Apeldoorn.

Edam
Zondag 24 september
Klik hier voor meer informatie over de Walk of Peace in Edam.

Enschede
Zondag 24 september
Klik hier voor meer informatie over de Walk of Peace in Enschede.

Harderwijk
Zaterdag 16 september
De Burgemeester van Harderwijk opent deze Walk op Peace en vervolgens krijgen deelnemers een stelling of spreuk mee waarover je kunt doorpraten met een medewandelaar. Klik hier voor meer informatie over de Walk of Peace in Harderwijk.

Heerlen
Zondag 17 september
"Het wordt een wandeling met  gesprekken en verhalen die ons met elkaar verbinden. Hiermee kunnen we ervaren én uitdragen dat vrede inspireert en verbindt. En u zult het wel met ons eens zijn dat onze samenleving wel een oppepper en wat meer vriendelijkheid kan gebruiken." Klik hier voor meer informatie.

Hilversum
Vrijdag 22 september
Tijdens de Walk of Peace in Hilversum kom je bekende en minder bekende Hilversummers tegen die verhalen vertellen over vrede en verbinding. Klik hier voor meer informatie over de Walk of Peace in Hilversum.

IJmuiden
Zaterdag 23 september
Opening door de burgemeester, street art op het Kennemerplein en hapjes in de Kuba Moskee. Klik hier voor meer informatie over de Walk of Peace in IJmuiden.

Leeuwarden
Donderdag 21 september
"Wij hopen dat de deelnemers van onze Walk of Peace meer bewust zijn van wat er dichtbij huis speelt rond armoede en uitsluiting en van de vraag wat zij daar zelf aan zouden kunnen veranderen." Klik hier voor meer informatie over de Walk of Peace in Leeuwarden.

Lochem
Zaterdag 16 september
Wandelaars in Lochem worden geprikkeld om zelf hun idee over vrede vorm te geven, het belooft een creatieve tocht te worden. Klik hier voor meer informatie over de Walk of Peace in Lochem.

Middelburg
Donderdag 21 september
We starten om 17.00 uuur op de markt en lopen vervolgens langs synagoge, moskee en kerk. Klik hier voor meer informatie over de Walk of Peace in Middelburg.

Naaldwijk
Zondag 24 september
Het doel is om al wandelend door het Prinsenbos dichter bij elkaars levensbeschouwing te komen. Klik hier voor meer informatie over de Walk of Peace in Naaldwijk.


Naarden-Bussum
Zondag 17 september
Hier leveren nieuwe medelanders (voormalige vluchtelingen uit Irak, Syrië, Eritrea) een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van deze vredeswandeling. Klik hier voor meer informatie over de Walk of Peace in Naarden.

Nijmegen
Zondag 17 september
Deze Walk of Peace is een interculturele stadswandeling langs voor oorlog en vrede markante plekken in Nijmegen. Met korte toespraken, gedichten, muziek en ontmoeting. Klik hier voor meer informatie.

Rotterdam
Zaterdag 16 september
In Rotterdam brengt een inspirerende wandeling je langs de Westelijke brandgrens van de bombardementen in de tweede Wereldoorlog in en om de binnenstad. Klik hier voor meer informatie over de Walk of Peace in Rotterdam.

Tilburg
Zaterdag 16 september
Tilburg loopt de Walk of Peace dit jaar onder het mom van stad zonder grenzen.Tilburg wil zich langs de grenslijnen bezinnen op wat die grenzen te zeggen hebben. Klik hier voor meer informatie over de Walk of Peace in Tilburg.

Utrecht
Zaterdag 23 september
Van kerk en moskee tot het buurtcafe waar de lekkerste koffie wordt geserveerd. Van de sterrenwacht tot de oude bajes van Utrecht. Van exposities tot aan geweldige mensen langs de weg die vredeskoekjes uitdelen. Klik hier voor meer informatie over de Walk of Peace in Utrecht.


Vlaardingen
Zondag 24 september
Van scholieren, tot een stadsdichter. Van de kerk tot Moskee. Ze zijn allemaal betrokken bij de Vlaardingse Walk of Peace. En dit is nog maar het begin van een lange rij…Klik hier voor meer informatie over de Walk of Peace in Vlaardingen.

Zoetermeer
Zaterdag 23 september
‘Herdenking’ is het centrale woord voor de Walk of Peace in Zoetermeer; er zal in het bijzonder worden stilgestaan bij vluchtelingen. Klik hier voor meer informatie over de Walk of Peace in Zoetermeer.