Walk of Peace

De Walk of Peace is een wandeling van en voor vrede. Een wandeling om te ervaren én te laten zien dat we, ondanks verschillen, toch met elkaar kunnen lopen.


Dit jaar is de Walk of Peace echter anders dan anders, net zoals de rest van de activiteiten in de Vredesweek. Normaal wordt er langs verschillende locaties in een stad of wijk gelopen, waarbij mensen elkaar en andere organisaties beter leren kennen. Deze wandeling trekt vaak behoorlijk wat deelnemers. Hoe kunnen we dit op een veilige manier organiseren? Elke stad of dorp heeft hierin natuurlijk haar eigen mogelijkheden en uitdagingen.


Advies: wees terughoudend, overweeg alternatieven

PAX en de Raad van Kerken in Nederland raden aan om uiterst terughoudend te zijn bij het organiseren van een Walk of Peace waarbij de basisregels, in het bijzonder de 1,5 meter afstand, niet nageleefd kunnen worden. Wanneer dit moeilijk is, adviseren we om geen fysieke Walk of Peace te organiseren. Lees het gehele advies van PAX en de Raad van Kerken hier.


Alternatieven

Er zijn verschillende alternatieven mogelijk die geen risico's met zich meebrengen voor deelnemers en waarmee er toch verbinding gezocht kan worden met anderen. Zo is het alsnog mogelijk om met elkaar in deze bijzondere Vredesweek te wandelen voor vrede. Begin juni zullen wij als PAX verschillende tips en suggesties geven voor het organiseren van een alternatieve Walk of Peace. Kijk hiervoor op deze pagina www.vredesweek.nl/walk-of-peace/alternatieven.

Heb je vragen of juist nog meer creatieve ideeën voor de Walk of Peace? Deel ze met ons en met elkaar via de Facebookgroep “PAX Ambassades van Vrede” of via ons e-mailadres vredesweek@paxforpeace.nl.


“Ik vind het belangrijk dat mensen elkaar respectvol behandelen. Dat is de essentie van vrede.”  - Vera Buunk, deelneemster Walk of Peace Walcheren, 2019