Walk of Peace

De Walk of Peace is een wandeling van en voor vrede. Een wandeling om te ervaren én te laten zien dat we, ondanks verschillen, toch met elkaar kunnen oplopen.



PAX organiseerde in 2015 samen met de Raad van Kerken de eerste Walk of Peace in Nederland. Sindsdien stimuleren we de organisatie van lokale Walks of Peace en zijn er inmiddels al meer dan honderd edities georganiseerd door het hele land.

In een Walk of Peace loop je door het Nederland van vandaag waarin mensen laten zien hoe ontmoeting en verbinding het begin zijn voor een vreedzame en rechtvaardige samenleving. In een Walk of Peace verbaas je je over welke prachtige initiatieven er al zijn, denk je na over je eigen rol en in gesprek ontdek je nieuwe mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan. Zelf een Walk of Peace organiseren is een feest van ontmoeting en biedt, ook na afloop, unieke kansen op (nieuwe) samenwerking.

Wil je zelf aan de slag gaan?
In de Vredesweekwebshop vind je een handleiding en ander materiaal dat je kunt gebruiken. PAX levert een Vredesweekvlag en/of Walk of Peace-tassen zolang de voorraad strekt met een maximum van 50 tassen per wandeling. Hiervoor graag een verzoekje aan vredesweek@paxforpeace.nl. In de webshop van de Raad van Kerken kun je de buttons bestellen met het logo van de Pelgrimage van Gerechtigheid en Vrede.

N.B. PAX en de Raad van Kerken in Nederland raden aan om de richtlijnen van de RIVM te volgen bij het organiseren van een Walk of Peace in 2021.  

PAX is dit jaar aanwezig bij de Walk of Peace in Zwolle op zaterdag 18 september 2021. Klik hier voor meer details over het programma. En houd de online agenda in de gaten voor activiteiten, zoals een Walk of Peace, bij jou in de buurt.