Tips voor organisatie

De afgelopen jaren zagen we al op meerdere plaatsen mensen in de benen komen voor een eigen Walk of Peace. Een ontwikkeling die PAX verder wil ondersteunen met materialen, ideeën en landelijke support. Hoe meer plaatsen meedoen, hoe mooier: op al die plekken in ons land lopen we samen op en laten we gezamenlijk een krachtig geluid horen.

Wil je met jullie Ambassade van Vrede, organisatie, lokale groep ook een Walk of Peace organiseren in jullie eigen buurt? Neem dan contact op met vredesweek@paxvoorvrede.nl.

 

Hoe begin je aan een Walk of Peace?
Om tips, ideeën en inspiratie te bundelen hebben we een stap-voor-stap handleiding ontwikkeld. De handleiding is zeer uitgebreid en biedt praktische handvatten voor de organisatie van zowel kleine wandelingen als grootse evenementen. Haal eruit wat je nodig hebt. Hier kun je de handleiding downloaden.

Promotie
Hoe meer mensen weten dat jullie een Walk of Peace in je eigen plaats organiseren, hoe beter. Voor de promotie in jullie eigen omgeving kun je gebruik maken van onderstaande materialen.

a. promotiefilmpje
Het promofilmpje (YouTube) kun je op je eigen webpagina of op Facebook plaatsen.

b. poster
Om jullie eigen Walk of Peace te promoten kun je gebruik maken van één of meer van onderstaande posters. Neem contact met ons op via vredesweek@paxvoorvrede.nl, dan kunnen we jullie eigen lokale gegevens (datum, tijd, startpunt, etc.) toevoegen om de poster zo naar jullie eigen wensen aan te passen. Daarna kunnen jullie de poster zelf laten drukken en gebruiken.

posters Walk of Peace

c. voorbeeld persbericht
Klik op de banner aan de rechterkant van deze pagina voor een voorbeeld persbericht, dat je kunt aanvullen met jullie eigen informatie en activiteiten.

Verbinding met andere groepen die een Walk of Peace organiseren
Iedere groep heeft in de eigen plaats te maken met een andere context: andere kansen/bedreigingen, andere deelnemende organisaties, etc. Toch kun je van andere groepen ideeën opdoen voor je route of activiteiten, of antwoord vinden op jouw vraag rond het betrekken van scholen of de moskee. Wil je graag in contact komen met andere groepen die een Walk of Peace organiseren? Meld je dan aan voor de besloten Facebookgroep, via vredesweek@paxvoorvrede.nl.

De Walk of Peace in 2015 en 2016
PAX en de Raad van Kerken organiseerden al twee jaar op rij een Walk of Peace. In 2015 was de eerste in Den Haag, het jaar daarna volgde Enschede.

Op Facebook vind je foto’s en verslagen van deze evenementen (2015 en 2016). Het geeft een beeld van hoe een Walk of Peace kan zijn en wellicht brengt het je nog op ideeën.