Onderwijsmateriaal

Op zoek naar onderwijsmateriaal over vrede en veiligheid? PAX maakt dit jaar zelf geen lesmateriaal maar er zijn genoeg andere organisaties die dat wel doen:

  • Samsam heeft een lespakket ontwikkeld om het thema vluchtelingen. Dit educatieve lesprogramma is geschikt voor basisschoolleerlingen van groep 5 van tot 8. Na het aanmaken van een vrijblijvend proefaccount, is het pakket voor 30 dagen gratis te downloaden. 
     
  • Op de website van Stichting World Peace Flame vind je ‘Lopend Vuurtje’. Dit gratis educatief pakket bestaat uit een docentenhandleiding met uitgebreide les suggesties, een werkboek voor kinderen en extra PDF documenten met opdrachten. Dit alles is gratis te downloaden via de site. Dit pakket is vooral geschikt voor de bovenbouw van de basisschool en te downloaden via de site. 


Wil je ook buiten de Vredesweek aandacht besteden aan vrede en veiligheid in de klas? Speciaal voor docenten en leerlingen in het vo en mbo heeft PAX het scholenproject Verhaal van een vluchteling opgezet. Samen met samenwerkingspartner Critical Mass biedt PAX o.a. een lespakket aan. Hierin spelen leerlingen een Serious Game, ontmoeten ze een Syrische gastspreker en bespreken ze deze ervaringen in een nagesprek.