PAX Duif

Tijdens de Vredesweek zet PAX vredeshelden in de spotlights door hen een PAX Duif te geven. Dagelijks worden we geconfronteerd met ellendige berichten over oorlog en geweld. PAX wil daar iets tegenover stellen en juist positieve verhalen laten zien. Verhalen van mensen die een verandering teweeg brengen, op grote of juist kleine schaal. Zij steken hun nek uit om geweld te voorkomen. Daarom waarderen wij hen met de PAX Duif. De uitreiking van de PAX Duif vindt plaats op de Internationale Dag van de Vrede, 21 september, in Amsterdam.

Er is moed nodig om te werken aan vrede, het kan soms spannend of zelfs gevaarlijk zijn. Daarom is het bijzonder dat zoveel mensen de wereld een stukje mooier maken. Of dat nu is door vluchtelingen een warm welkom te geven of door de politiek ter verantwoording te roepen. Zij doen hun werk vol passie, en brengen mensen bij elkaar.

Ook dit jaar reiken we weer de PAX Duif uit. De verschillende vredesinitiatieven die een PAX Duif krijgen inspireren anderen om ook mee te doen. Dat is belangrijk want vrede bereik je niet alleen.


Vincent Bijlo reikt de PAX Duif 2017 uit aan Eritreeër Mekonnen Ykeallo

Vorig jaar reikte onze Ambassadeur Vincent Bijlo voor het eerst PAX Duiven uit. Bijvoorbeeld aan een Eritrese Amsterdammer die zich inzet voor zijn landgenoten in Nederland, een Haagse kunstenaar die een vreedzaam schaakspel ontwierp en aan actrice Sanne Vogel die vluchtelingen een warm welkom gaf in Nederland.

Kracht, vrede en een positieve toekomst
zijn associaties met olijfbomenhout. Daar-
om is de PAX duif gemaakt van deze hout-
soort en spreken we daarmee onze waarde-
ring uit voor wat deze mensen doen.