Vlaardingen

Wanneer: 21 september 2019
Startpunt: Centrum (stadskantoor) Vlaardingen  
Eindpunt: Vijfsluizen (historische grens Vlaardingen - Schiedam)*
Duur: 10:00 - 14:30

* Deze Walk of Peace wordt gelopen in combinatie met de Walk of Peace Schiedam


Over deze Walk of Peace zegt de Ambassade van Vrede Vlaardingen:

"De Walk of Peace start om 10.00 uur in beide steden in het stadshart. In Vlaardingen op het plein voor het gemeentehuis en in Schiedam op het Stadserf. In de openingstoespraak staat het thema “Vrede Verbindt, Over Grenzen” centraal en een tekst van landelijk ambassadeur van Vrede Vincent Bijlo inspireert ons. Na het in ontvangst nemen van een herkenningsteken en een vrolijke warming-up komen we in beweging. Al pratende maken we contact met nieuwe mensen, hernieuwen we kennismakingen met oude contacten en leggen we verbindingen.

"Onderweg worden we door sponsoren als Jumbo en Agro Fairtrade verwend met een smakelijke traktatie zoals water, sap, fruit en koek. Hier en daar muziek of zang en een toepasselijk woord. Een mooie wandeling die vanuit de steden overgaat in omringend natuurschoon, en waarin op zeker moment de wandelaars van de twee steden elkaar treffen.

"Juist op de grens waar voorheen vaak twisten uitgevochten werden in een handgemeen reiken we elkaar de hand. Letterlijk, door elkaar het herkenningsteken van de andere stad om te doen en samen verder op te lopen naar het eindpunt: Volkstuinderscomplex Vijfsluizen.

"Hier worden we in de kantine en op het ruime grasveld daarvoor welkom geheten met een lekkere Vrijheidslunch en kunnen we de informatiekramen van velerlei deelnemende organisaties bezoeken. Daarna start op het grote veld voor de kantine een gevarieerd programma met kunst, cultuur, samen zingen en andere verbindende activiteiten.

"Ondersteund door organisaties als Vlaardingen in Beweging, het Rode Kruis, Minters, Stroomopwaarts, Stichting Nationale Gedenkdagen, VluchtelingenWerk, Vele Vlaardingers Eén Huis, Amnesty International, Regenboogsteden Vlaardingen/Schiedam, Platform Ander Vlaardingen, Servicepunt Vrijwilligers Schiedam en KliK Vlaardingen, Stichting Aanzet, Hospice De Margriet, Ipse de Bruggen, Vlaardingen Veerkracht, Stadsgehoorzaal, Kroepoekfabriek, KADE40, tempel, kerken en moskeeën. 

"Iedereen kan meelopen, jong en oud. De wandeling is circa 4 à 5 kilometer lang en de lunch is gratis. Een vrijwillige bijdrage bij het weggaan is welkom. Belangrijk op deze dag is dat we in beweging zijn: letterlijk door samen te lopen, dansen, etcetera en figuurlijk door samen op weg te willen zijn naar een samenleving waarin we echt sámen kunnen genieten van Vrede en Vrijheid!"