Middelburg

Wanneer: 21 september 2019
Startpunt: Yildirim Beyazit Moskee
Eindpunt: Yildirim Beyazit Moskee
Duur: 14:00


De Walk of Peace in Middelburg wordt georganiseerd door de Ambassade van Vrede Vlissingen, de Raad van Kerken Middelburg en het Humanistisch Verbond Zeeland. Over deze vredeswandeling zeggen ze:

"Als we naar de wereld om ons heen kijken lijkt vreedzaam samenleven zo ingewikkeld. Dichtbij huis, als het gaat om de vele discussies en tegenstellingen over vluchtelingen en mensen die een beetje anders zijn, verder weg als het gaat om meedogenloos geweld en wrede oorlogen. Vredesbeweging PAX en de Raad van Kerken in Nederland ervaren echter ook, dat vreedzaam samenleven op zoveel plekken gebeurt en heel goed kan.

Graag willen we dit laten zien en zoveel mogelijk mensen hier deelgenoot van maken via de Walk of Peace.

We kiezen voor het simpelste dat mensen kunnen doen: samen lopen. We lopen samen met anderen, met wie we veel meer gemeen hebben dan dat we ervan verschillen. We verbinden ons met vrede en met elkaar en geven daarmee gehoor aan de oproep van de Wereldraad van Kerken tot een pelgrimage voor vrede en gerechtigheid. Geen belangrijke religie zonder pelgrims, geen verandering in de wereld zonder dat mensen samen in de benen komen."  

De lengte van de route is ongeveer 5,5km. Deelname is gratis. Opgave is niet nodig, maar kan eventueel via walkofpeace@zeelandnet.nl

Bekijk hier de volledige route.

Bekijk hier een inspiratiefilmpje.