Hilversum

Wanneer: 29 september 2019
Startpunt: Gemeentehuis
Eindpunt: Kerkbrink
Duur: 14:00 - 16:00


Over deze Walk of Peace zegt de organisatie:

"Op zondag 29 september wordt er vanaf 14 uur vanaf het raadhuis de jaarlijkse vredeswandeling gelopen. De wandeling wordt geopend door burgemeester Broertjes. Gedurende de wandeling hebben wij zeven halteplaatsen waar het een en ander wordt gepresenteerd of vindt een activiteit plaats vindt. Bij elke halteplaats wordt ook in een kort ceremonieel moment een fakkel aangestoken. De wandeling wordt afgerond met een kort samenzijn op de kerkbrink. 

De vredeswandeling is één van activiteiten in de Vredesweek van zondag, die georganiseerd wordt door het Platform Vrede Hilversum, waarin meerdere maatschappelijke organisaties samenwerken ondersteund door de gemeente Hilversum. Dit jaar willen wij het onderlinge gesprek bevorderen door vanaf halverwege de wandeling een “emmaus” gesprek te starten. Dit is een gespreksvorm waarbij iemand in het midden loopt en bevraagd wordt door twee of meer medewandelaars. Voor deze “emmaus”-wandeling zijn wij op zoek naar mensen die vanuit hun dagelijkse beroep of oude functie bevraagd willen worden op wat vrede in hun dagelijkse werk betekent, welke dilemma’s daar spelen en of zij daar lessen uit kunnen delen met de anderen.

De vredeswandeling kent de volgende halteplaatsen: raadhuis, mh17 monument, mogelijke toekomstige plaats voor de vredesvlam, soefi-centrum, sint Vitus (Oud Katholieke Kerk), Spirituele Academie (nabij Mout), ter hoogte van de Hema en de kerkbrink."