Hasselt

Wanneer: 20 september 2019
Startpunt: Hoogstraat, Hasselt
Eindpunt: Oude Stadhuis
Starttijd: 19:00


In Hasselt wordt vrijdag 20 september vanaf 19.00 uur een 'Walk of Peace' gehouden. Tijdens deze wandeling wordt stil gestaan bij de Vredesweek en de Week tegen Pesten (van 21 tot 28 september). De wandeling start om 19.00 uur aan de Hoogstraat 21 in Hasselt.

Ooit heeft daar het Heilige Geest Gasthuis gestaan. De Heilige Geest wordt tot de dag van vandaag gesymboliseerd door een duif, net zoals de vrede wordt gesymboliseerd door een witte duif. Het thema van de 'Walk of Peace' is 'Vrede verbindt over grenzen'.

"Iedereen kent voorbeelden van plekken waar veel ruzie is, waar gepest wordt, waar mensen en/of landen tegen elkaar op gezet worden, waar klimaatbeschermers tegenover klimaatvervuilers staan en waar je op de sociale media blijkbaar alles mag zeggen en roepen", aldus de organisatie. "De wandeling is bedoeld om op te roepen, door zichtbaar te zijn, tot meer verbinding, over grenzen heen.

"Vanaf de Hoogstraat gaat het via het kanon van Hasselt, langs de kade, naar het Eiland en de Heilige Stede. De groep eindigt voor het Oude Stadhuis waar voor iedereen een drankje klaar staat en waar nog even nagepraat kan worden.

In aansluiting op de 'Walk of Peace' is er, om 19.00 uur op 22 september, een Vredesdienst in de St. Stefanuskerkkerk van Hasselt. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te doen met de wandeling en/of de Vredesdienst mee te maken.


Tekst: Bas Wilberink, De Stadskoerier