Etten-Leur

Wanneer: 21 september 2019
Startpunt: Schonckzaal in oude Raadhuis
Eindpunt: Oderkerkpark
Starttijd: 21:15


Over deze Walk of Peace zegt het Oecumenisch Overleg Etten-Leur:

"Zaterdag 21 september is de Internationale dag van de Vrede. Op deze dag zal er ook in Etten-Leur speciale aandacht zijn voor vrede dichtbij en wereldwijd. Er wordt voor de vierde jaar een vredesavond gehouden in de Schonckzaal van het oude Raadhuis (Markt 1) met aansluitende de ‘Walk of Peace’ naar de Vredesboom, die in 2016 op initiatief van het Oecumenisch Overleg Etten-Leur geplant werd, in het Oderkerkpark.

Vanaf 19.45 uur wordt iedereen, jong en oud, welkom geheten met een kopje koffie / thee. Om 20.00 uur volgt een programma met muziek, een korte maar zeer aangrijpende film over het (landelijke) thema “Vrede verbindt over grenzen” aangevuld met tekst en gedichten.

Rond 21.15 uur start de ‘Walk of Peace’ een fakkeltocht naar de Vredesboom in het Oderkerkpark. Ook daar zal met een korte, afsluitende ceremonie aandacht zijn voor het wereldwijde, universele verlangen naar vrede.

Iedereen, van jong tot oud, is van harte uitgenodigd voor deze vredesmanifestatie, zowel in het gemeentehuis als bij de vredesboom. Zo laten we samen zien dat vrede verbindt over alle grenzen heen. Dat je vrede kunt leren…van elkaar."