Dordrecht

Wanneer: 21 september 2019
Startpunt: Stadhuisplein
Eindpunt: Sint-Antoniuskerk
Duur: 10:30 - 12:00


Op zaterdag 21 september aanstaande vindt tussen 10:30 en 12:00 uur in Dordrecht de allereerste ‘Walk of Peace’ plaats. Die dag, tevens Internationale Dag van de Vrede, start de landelijke Vredesweek die jaarlijks wordt georganiseerd door de internationale vredesorganisatie Pax. Stichting Dordrecht Bamenda grijpt deze gelegenheid aan om, middels een vredeswandeling door de binnenstad van Dordrecht, aandacht te vragen voor de situatie in zusterstad Bamenda in Kameroen. Daar heerst sinds najaar 2016 een conflict dat al vele slachtoffers kent. In aanwezigheid van de voorzitter van partnerorganisatie Ntankah Village Women Common Initiative Group (NVWCIG) uit Bamenda, met wie de stedenband al jaren samenwerkt, zal tijdens de wandeling aandacht gevraagd worden voor dit internationaal erg onderbelichte conflict. Ook zal de vurige wens van de bevolking om weer in vrede te leven benadrukt worden. De wandeling start op het Stadhuisplein en eindigt bij de Sint Antonius en Bonifatiuskerk op de Burgemeester de Raadsingel.  

Op het Stadhuisplein zal eerst in een korte speech iets worden verteld over de landelijke Vredesweek, die dit jaar het thema ‘Vrede over de grenzen heen’ heeft gekregen. Vervolgens wordt door diverse sprekers nader ingegaan op het belang van vrede en van betrokkenheid vanuit Dordrecht bij mensen die niet in vrede leven. Dordrecht adopteerde eerder dit jaar het motto #jebentnietalleen. Deze boodschap is, naast voor alle Dordtenaren, ook bedoeld voor onze vrienden elders, waaronder in zusterstad Bamenda. De sprekers, waaronder voorzitter KINI van NVWCIG en vertegenwoordigers van stichting Dordrecht Bamenda zullen daarbij inzoomen op de situatie in Bamenda, en de urgentie van een terugkeer tot de vrede belichten. Daarna wordt de wandeling ingezet en wandelt de stoet van het Stadhuisplein onder begeleiding van djembés naar de Burgemeester de Raadsingel.  

Alle Dordtenaren zijn van harte uitgenodigd om aan deze vredeswandeling deel te nemen en op die wijze de Internationale Dag van de Vrede te vieren en hun betrokkenheid bij onze vrienden in zusterstad Bamenda te laten zien! Aanmelden is prettig, maar niet verplicht: info@dordrecht-bamenda.nl

Meer informatie over de stedenband is te vinden op de website, facebook-pagina en het instagram account van de Stichting Dordrecht Bamenda.