Deventer

Wanneer: 21 september 2019
Startpunt: Historisch Centrum Deventer
Eindpunt: Vrouwen voor Elkaar / Humanitas
Duur: 10:30 - 17:00


Viert u met ons de Dag van de Vrede?

Wat doen we in Deventer eigenlijk voor vrede? Meer dan je zou denken! Er zijn veel organisaties en individuen die zich inzetten voor een leefbare samenleving, met respect, compassie en liefde voor iedereen, zonder onderscheid: meester Geertshuis, Etty Hillesum Centrum, Vrouwen voor Elkaar, Amnesty International Deventer, geloofsgemeenschappen en vele anderen.  Zij brengen ieder op hun eigen manier de vrede een stapje dichterbij. Dit willen we samen met jou vieren op zaterdag 21 september, de Internationale Dag van de Vrede.

Net als in de voorgaande jaren is er op 21 september veel te doen in Deventer:

10.30 uur         Walk of Peace Deventer

Vanuit vier plekken in het historische centrum en langs de IJssel lopen we een Walk of Peace. Deelnemers gaan in het wit gekleed en zingen The Prayer of the Mothers. Daarmee verbinden we ons met initiatieven ver weg en dichtbij die zich inzetten voor een wereld van vrede en compassie. De groepen komen bij elkaar in de vredestent op het Grote Kerkhof naast de Lebuïnuskerk, in hartje Deventer. Daar ontmoeten we elkaar met muziek, zang en een meditatief vredesmoment.

11.15 uur         Aankomst Grote Kerkhof: muziek en zang

11.30 uur         Vredesgroet & Meditatief Vredesmoment

12.00 uur         Twee minuten stilte

12.15 uur         Deventer Vredesroute

De Deventer Vredesroute voert langs betekenisvolle plekken en langs deelnemende locaties waar de Deventer Vredesvlag wappert. Daar stellen organisatie hun deuren open en kunnen deelnemen bezoekersdeelnemen aan laagdrempelige activiteiten in het kader van vrede, o.a. een klankbad, schrijfacties voor Amnesty, een workshop geweldloze communicatie en een concert van het Deventer Vredeskoor.

16.00 uur        

Afsluiting Deventer Vredesroute bij Vrouwen voor Elkaar / Humanitas met een rozenroute door het gebouw, muziek en een hapje en een drankje.


Bent u erbij? U bent van harte welkom!


Meer info en aanmelden

website: www.zonnelied.nu/vrede

e-mail: vrede@zonnelied.nu

telefoon: 06 - 14 12 02 68