Almere

Wanneer: 21 september 2019
Startpunt: het Stadhuis 
Eindpunt: 't Klankbord 
Duur: 12:00 - 17:30


In Almere vindt de Walk of Peace plaats op 21 september, dezelfde dag als de internationale Dag van Vrede. Deze wandeling is gekozen als het centrale actiepunt door de Raad van Kerken en gaat om een route van wel liefst 4 uur! De wandeling start in het centrum van Almere en gaat naar de Muziekwijk via relevante plaatsen en gedenktekens—zoals het bezinningsmonument op het Mandelaplein en het Huis van de Vrede.

Deze Walk of Peace heeft als thema "Samen beter - Beter samen", een thema wat gekozen is voor de aansluiting met de context van Almere. Als relatief nieuwe stad heeft Almere nog weinig sociale verbanden, en door deze Walk of Peace is er juist de kans om elkaar te ontmoeten. 

Voor de route zijn er daarom ook “goed gesprek bankjes” gemaakt in een project voor mensen die bezig zijn met re-integratie in de samenleving. Elke halteplaats op de route krijgt zo’n bankje, waar mensen dus plaats kunnen nemen om tijd te nemen voor een goed gesprek met iemand die misschien om de hoek woont maar die ze nog nooit echt hebben ontmoet.

Voor meer informatie of de volledige route, kijk dan hier of neem dan contact op met vredesweek@paxforpeace.nl.