< terug naar nieuwsoverzicht

Word jij Raymanns staatssecretaris?

27-05-2013

Jörgen Raymann is nog dit hele jaar Minister van Vrede, maar Merlijn Twaalfhoven zwaait deze zomer af als Staatssecretaris. Jörgen is daarom op zoek naar een nieuwe Staatssecretaris van Vrede, en wel op een heel speciale manier. Maandag 3 juni start de facebookactie ‘Aventura: Colombia!’ waarmee iedereen vanaf 18 jaar kans maakt om de nieuwe Staatssecretaris van Vrede te worden. Dus ook jij!

 


1533

Jörgen Raymann zet zich als Minister van Vrede in voor meer vrede en veiligheid, in Nederland, maar ook ver weg, zoals in Colombia. De eerste taak van de nieuwe staatssecretaris is het ondernemen van een avontuurlijke werkreis naar dit Zuid-Amerikaanse land waar IKV Pax Christi al jarenlang actief is. Daar ga jij ervaren hoe de mensen leven en hoe zij zich inzetten voor vrede in hun land. Ook leer je meer over de relatie tussen grondstoffen zoals steenkool en conflict. Maar ook hoe Colombianen de rijkdom aan grondstoffen proberen om te zetten naar een bron van vrede. Terug in Nederland kun jij als geen ander vertellen wat jij hebt meegemaakt en inspireer je mensen actief te worden voor vrede en veiligheid.

Hoe doe je mee?
Maak via Facebook een profiel aan, overtuig jouw vrienden en familie dat jij geknipt bent voor deze functie en zorg dat ze op jou stemmen. De drie deelnemers met de meeste stemmen en drie door de jury geselecteerde deelnemers worden uitgenodigd voor een gesprek. Daaruit wordt de nieuwe Staatssecretaris van Vrede gekozen. Zorg dat je erbij bent en like ons alvast op www.facebook.com/ministerievanvrede. Dan houden we je op de hoogte van de actie.

 

< terug naar nieuwsoverzicht