< terug naar nieuwsoverzicht

Wol tegen wapens

02-04-2014

Elf kilometer lang moet die worden: de vredessjaal die twee kernwapenfabrieken in Engeland met elkaar zal verbinden. Ambassade van Vrede Eindhoven heeft zich bij deze Britse campagne aangesloten en roept breiers in Nederland op dit ook te doen.


1851

‘Wol tegen Wapens’ is onderdeel van een veel grotere campagne om druk uit te oefenen op Britse regering tegen de plannen om Atoomwapenprogramma te moderniseren voor £ 80 miljard. Deze actie is een initiatief van Atomic Weapons Eradication (Action AWE) met steun van Trident Ploughshares en de Campaign for Nuclear Disarmament (CND). In tal van Britse steden en dorpen zijn mensen aan het breien geslagen om een concrete bijdrage aan deze vredessjaal te leveren.
 
Ook in Nederland komen verschillende inleverpunten. De actie start weliswaar in Eindhoven, maar zal zich snel over heel Nederland uitspreiden. Alle lappen die op uiterlijk 14 juli in Eindhoven zijn ingeleverd, worden als een collectief pakket naar Wol Against Weapons gestuurd en worden daar verwerkt in de Vredessjaal.

Vredesburo Eindhoven, zoals de vredesambassade heet, zet zich al decennialang - samen met heel veel andere mensen en groepen - in om alle kernwapens de wereld uit te krijgen. Daarom roepen ze nu iedereen in Nederland op om ook een steekje bij te dragen aan het felroze protest. Met deze actie vragen ze namelijk meteen aandacht voor de kernwapens die op de Nederlandse vliegbasis Volkel liggen en binnenkort ook gemoderniseerd moeten worden.
 
Meer weten? Klik dan hier.

< terug naar nieuwsoverzicht