Nieuws

 • Op bezoek

  Ondertussen in Schiedam: een goed gesprek over de vrede

  Op maandag 15 januari 2018 was het zover. Twee leden van de Ambassade van Vrede Schiedam, Riekje en Henny, gingen op bezoek bij mevrouw Van Kemenade, een 100 jarige bewoonster van verzorgingshuis Frankeland. Mevrouw Van Kemenade had namelijk bij de geestelijk verzorger aangegeven, dat zij de hartenwens had om eens een goed gesprek over de wereldvrede te hebben.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 16-01-2018
 • Kennismakingsrondje Madelon

  Sinds september 2017 is Madelon Grant bij PAX gestart als Coördinator Ambassades van Vrede. Inmiddels heeft ze drie maanden achter de rug. Waar is ze mee bezig en hoe bevalt het haar tot nu toe? Lees hier de indrukken van haar kennismakingsrondje!

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 30-11-2017
 • Terugkomdag Ambassades van Vrede op 29 november

  Alle Ambassades van Vrede zijn van harte welkom op onze Terugkomdag op woensdagavond 29 november! De Terugkomdag staat gepland van 17:00-20:00 op het PAX kantoor in Utrecht. We zullen deze avond de tijd nemen om elkaar te ontmoeten, en terug te kijken op de Vredesweek 2017.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 01-11-2017
 • "Verbindende krachten versterken, dat is de Vredesweek"

  Afgelopen Vredesweek kwamen duizenden mensen op hun eigen manier in actie voor vrede. In het hele land waren er honderden activiteiten. Van filmavonden tot festivals, van vieringen tot College Tours. “Ik voel en heb deze week ook echt gezien dat er meer mensen zijn die willen verbinden”, zegt Jan Gruiters, algemeen directeur van PAX. 

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 26-09-2017
 • PAX zet vredesprojecten in het zonnetje met PAX Duiven

  Vandaag, op de Internationale Dag van de Vrede, zijn in het Mediacafé op het Westergasterrein in Amsterdam tijdens een feestelijke bijeenkomst PAX Duiven uitgereikt aan bekende Nederlanders en internationale vredesactivisten. Ook werd bekendgemaakt dat de extra aanmoediging van 1000 euro naar docente Ingeborg Krook gaat. Zij kreeg de meeste stemmen voor haar initiatief om Syrische vluchtelingen uit te nodigen hun persoonlijke verhaal te vertellen in de klassen op het ROC Ter AA in Helmond.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 21-09-2017
 • Op eetavontuur in Leusden

  Maandagavond 18 september. Rond een uur of zes vult een feestelijk aangeklede zaal zich met mensen van allerlei pluimage. ‘Wat zou er vanavond op het menu staan? Een maaltijd uit Syrië, Irak, of misschien Afghanistan?’ vraagt een oudere dame zich af. Bij binnenkomst krijgen we het menu te zien, en wat blijkt: speciaal voor de Vredesweek bestaat het menu vanavond uit gerechten vanuit de hele wereld. Want lekker eten, dat verbindt! 

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 20-09-2017
 • De kracht van verbeelding: foto-expositie in Enschede

  Uit een mooie, met glas overdekte tuin, klinkt het warme geluid van een piano. Een bord aan de deur heet voorbijgangers welkom om binnen een kijkje te komen nemen. Daar hangt namelijk een foto-expositie over het thema ‘de kracht van verbeelding', bedacht door de Ambassade van Vrede Enschede in samenwerking met studenten van de opleiding media van het ROC Twente. 

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 20-09-2017
 • Vredesweek in Amersfoort: Hoe kunnen we ons één familie voelen?

  Met hoge verwachtingen druppelen de bezoekers de Turkse moskee in Amersfoort binnen. Voor sommigen is het de eerste keer dat ze in de moskee zijn. “Ik had verwacht dat ik mijn schoenen uit moest doen”, zegt een bezoekster. We zitten in het activiteitencentrum van de moskee, de plaats waar jongeren chillen en biljarten. Maar vanavond gaan de jongeren in dialoog met christenen en humanisten uit heel Amersfoort. 

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 20-09-2017