< terug naar nieuwsoverzicht

Wie verdient een prijs?

Bericht geplaatst op: 27-06-2017

Iedereen kan iets voor vrede doen! Dat is onze boodschap tijdens de Vredesweek. Met het uitreiken van vredesprijzen willen we deze Vredesweek mensen in het zonnetje zetten die zich inzetten voor vrede en verbinding. Moedige bruggenbouwers die mensen bij elkaar brengen, die de dialoog aangaan, die drie keer vallen en toch weer opstaan. En hopelijk maken we met deze inspirerende voorbeelden nog meer mensen enthousiast om ook in actie te komen voor vrede. 


De vredesprijs is ten eerste een waardering voor de ontvanger. Met deze prijs willen we juist aandacht geven aan lokaal vredeswerk dat vaak onzichtbaar is of achter de schermen gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan iemand die verschillende buren met elkaar verbindt die elkaar voorheen eigenlijk nooit spraken, een leraar die zich inzet voor een beter leefklimaat en meer begrip voor de ander op zijn of haar school, iemand die nieuwe Nederlanders wegwijs maakt in onze samenleving.

Denk je met ons mee?
Welke moedige bruggenbouwer verdient het om in het zonnetje gezet te worden? Ken (of ben) jij dus iemand die mensen op een bijzondere en creatieve manier bij elkaar brengt? Laat het ons weten!

PAX let bij de nominaties op de volgende punten:
•           Mensen die zich actief inzetten voor vrede en verbinding (lokaal, nationaal of internationaal)
•           Mensen die zich in Nederland bevinden, zowel individuen als een groep/ vereniging

Stuur de naam en een zo concreet mogelijke beschrijving van het initiatief/ project voor 14 juli naar vredesweek@paxforpeace.nl o.v.v. Vredesprijs.


Uit alle inzendingen kiest een jury in augustus 12 winnaars die in de Vredesweek hun prijs uitgereikt krijgen. Daarnaast maken de 12 winnaars ook kans op een extra geldbedrag, een stimuleringsprijs.

 

< terug naar nieuwsoverzicht