< terug naar nieuwsoverzicht

Welke workshops kies jij tijdens de Ambassadeursdagen?

02-03-2018

Om je keuze te vergemakkelijken, volgt hier een korte omschrijving van elke workshop. De sprekers verschillen per Ambassadeursdag, en zij zullen de workshop ieder op hun eigen manier verder invullen.


3099

1. Hoe worden vrede en oorlog, hoop en angst, doorgegeven aan volgende generaties?

Ieder mens heeft zijn eigen verhaal, en wordt daarin gevormd door zijn of haar opvoeding en persoonlijke ervaringen van (on)vrede. Ieder mens heeft ook bronnen van inspiratie: bekende grootheden, een belangrijk familielid, denkers of geestelijk leiders kunnen ons inspireren om door te blijven gaan in hoop op vrede. Sprekers in deze workshop delen hun persoonlijke verhalen en gaan aan de slag met het jaarthema van de Vredesweek. Workshopleiders: Dave Ensberg-Kleijkers (Biezonderwijs en Kompass) / Jan Jaap en Laura van Oosterzee (PAX)

2. Hoe organiseer ik een Walk of Peace

Een Walk of Peace is een verhaal van mensen. Welk verhaal wil je vertellen in jullie stad/dorp? De keuze van partners en activiteiten geeft een verschillende beleving en betekenis. Met verdieping en praktische handvatten komen we tot concrete en verrassende ideeën.

Workshopleider: Annemarieke Hollanders / Edwin Ruigrok (PAX)

3. Methodes van dialoog

Kom kennismaken met de magie van de dialoog. Tijdens de workshop ervaar je hoe je in korte tijd in een veilige omgeving een gelijkwaardig gesprek kunt voeren. De vier-stappen-methodiek van Nederland in Dialoog, gebaseerd op appreciative inquiry, is het ‘huis van de dialoog’. De houding en begeleiding van de gespreksbegeleider staan naast het thema centraal.

Workshopleider: Yvonne Heygele / Wendy Meijer (Nederland in Dialoog)

4. Succesvol fondswerven voor mijn activiteit (PAX)

Een activiteit organiseren kost geld. Hoe werf je daar fondsen voor? Dat is de kernvraag waar we met deze workshop antwoord op geven. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt je meegenomen in de wereld van fondsen. Je leert hoe je fondsenwerving moet opzetten, wat de ingrediënten zijn voor succes en je leert van de ervaringen van andere deelnemers.

Workshopleider: JanJaap Oosterzee (PAX)

5. Diaspora aan het woord

Vredeswerkers binnen diasporagemeenschappen in Nederland vertellen tijdens deze workshop over hun werk binnen bijvoorbeeld de Turks-Armeens-Koerdische gemeenschappen of gemeenschappen van het Grote Merengebied in Afrika. Hierbij spreken ze o.a. over het proces van sociale reproductie van conflicten van oud op jong, maar ook over de vrije ruimte die de diaspora biedt om een nieuw verhaal te bouwen en bruggen te slaan naar andere gemeenschappen.

Workshopleider:  Godefroid Nimbona & Valentin Akayezu, Mirko Jouamer & Tayfun Balçik (The Hague Peace Projects)

6. Jong en oud samen voor vrede - sociaal-maatschappelijke actualiteit

Als je iets wil doen met jongeren, wat zijn dan de do’s & don’ts, de ‘tips & tricks’ om hen te betrekken? Hoe kun je samen met jongeren ontdekken welke zaken zij belangrijk genoeg vinden om voor in actie te komen, bijvoorbeeld tijdens de Vredesweek, en hoe moet zo’n actie er volgens jongeren dan uitzien?

Workshopleider: Guido de Graaf Bierbrouwer / Lisa Stumpel / Pim Brouwer (PAX)

Interesse?

Meld je dan aan voor 17 maart in Rotterdam, 24 maart in Amersfoort of 7 april in Nijmegen.

< terug naar nieuwsoverzicht