< terug naar nieuwsoverzicht

Wat doe jij deze Vredesweek?

21-08-2019

De Vredesweek komt steeds dichterbij en met de tijd loopt ook onze agenda steeds voller met Vredesactiviteiten door het hele land! Omdat er nu al veel moois te melden is, delen we hierbij alvast een paar leuke en bijzondere updates. Wat ga jij doen?
Loop bijvoorbeeld mee met een Walk of Peace. Dat kan in Zoetermeer, waarbij ook de Bosnische Straattheatergroep Keepers zal optreden. Ze gaan hier naar eigen zeggen “op stap met een rugzak vol met grenzen: leeftijd, gender, huidskleur, cultuur, religie. Onderweg gaan we die rugzakken uitpakken en bruggen bouwen - verbinden over grenzen, werken aan vrede.”

Naast een hoop mooie vredeswandelingen zal het er dit jaar in Zwolle wat intensiever aan toe gaan. Zij gaan joggen voor vrede! Tijdens deze route ga je van het Dominicanenklooster via de Synagoge naar de Moskee. Een sportieve manier om mensen van verschillende levenspaden te ontmoeten.

Voor kinderen en jongeren is er deze Vredesweek ook genoeg te doen. Zo wordt er speciaal voor jongeren in Aalsmeer een Loesje workshop gehouden, lopen basisschool kinderen in Overvecht mee met een Walk of Peace, doen kinderen in Zeist mee aan het vouwen van 1000 kraanvogels en wordt er in Zoetermeer een FIFA toernooi gehouden. 

Natuurlijk zijn er nog veel andere leuke Vredesweekactiviteiten, van filmavonden tot collegetours en van festivals tot debatten Zo zijn er door heel het land 35 lezingen van PAX medewerkers, met onderwerpen variërend van kernwapens tot bloedkolen, en van Syrië tot Colombia. Ook spreekt staatssecretaris Paul Blokhuis in Apeldoorn over het thema van deze Vredesweek, en is PAX ambassadeur Vincent Bijlo te beluisteren in Schiedam en Den Haag.

Een compleet overzicht van alle activiteiten van de Vredesweek 2019 is te vinden op www.vredesweek.nl/agenda. Staat de jouwe er al bij? Maak mensen enthousiast voor jouw activiteit en geef het door via https://vredesweek.nl/geef-je-activiteit-door.

< terug naar nieuwsoverzicht