< terug naar nieuwsoverzicht

Vredesweek groot succes!

26-09-2012

Nederland was een week lang ‘Powered by Peace’. Op 28 ambassades in het hele land waren verschillende activiteiten georganiseerd. De Minister van Vrede, cabaretier Jörgen Raymann, zorgde voor veel landelijke aandacht voor de vrede. Zijn optredens in o.a. Koffietijd, Knevel & van den Brink, Sander de Heer en Giel Beelen bereikten een heel divers publiek.


1425

Ook de ambassades verzorgden een divers aanbod aan activiteiten, er waren ruim 190 activiteiten georganiseerd door het hele land. Zo organiseerde het Interreligieus Beraad in Slotervaart op zaterdag 22 september een vredeswandeling van moskee naar kerk, van kerk naar klooster en van klooster naar moskee. De wandeling eindigde in de grootste moskee in Amsterdam Slotervaart, waar een presentatie werd gegeven over wereldvoedselproblematiek. In Breda lag de focus bij de grondstof water. Dit werd verder uitgediept in een speciaal lespakket en tijdens thema-avonden. Zo werd na een gezamenlijke maaltijd samen met de Universiteit Wageningen het thema verwoestijning besproken.

Tijdens debatten, filmavonden en vieringen werd de link gelegd tussen het gebruik van grondstoffen hier en conflict daar. Door met elkaar in gesprek te gaan werd duidelijk dat grondstoffenconflicten geen ver van je bed show zijn, maar dat jij ook producten koopt waar mogelijk grondstoffen uit conflictgebieden voor gebruikt zijn.

Graag willen we iedereen bedanken die zich heeft ingezet om de Vredesweek tot een succes te maken!
 

< terug naar nieuwsoverzicht