< terug naar nieuwsoverzicht

Vredesweek 2019: thema en Inspiratiedagen

22-01-2019

Aan het begin van het jaar zien wij bij PAX alweer uit naar een geweldige Vredesweek van 21 t/m 29 september! Dit jaar heeft PAX, in overleg met de Ambassades van Vrede, gekozen voor het thema 'Vrede Verbindt Over Grenzen'.
 

In tijden dat de Amerikaanse president Trump praat over het bouwen van een grensmuur en Europa de buitengrenzen steeds meer sluit voor vluchtelingen, kiest PAX als thema van de Vredesweek 2019: ’Vrede Verbindt Over Grenzen’. Het thema nodigt uit om de grenzen op te zoeken en te onderzoeken. Want aan de andere kant van de grens wacht vaak een wereld aan ontmoetingen en mogelijkheden. 

Wil jij tijdens de Vredesweek 2019 laten zien dat je voor vrede kiest? Kom dan naar de PAX Inspiratiedagen! Hier krijg je ideeën wat je met het thema kunt doen, en ontmoet je andere mensen die net zo bevlogen zijn. Dit jaar vinden de drie Inspiratiedagen plaats op 9 maart in Amersfoort, op 23 maart in Nijmegen, en op 13 april in Rotterdam (van 9:30-15:15).

Programma Inspiratiedagen

Het programma zal bestaan uit een feestelijke opening met woord van PAX en een lokale spreker, diverse inspirerende en leerzame workshops, en voldoende tijd voor onderlinge ontmoeting tijdens de lunch. Dit jaar hebben we weer een mooi programma van workshops in de aanbieding:

Workshop 1.   Grenzen lokaal: hoe maak je een analyse van de situatie in jouw eigen dorp of stad?

Workshop 2.   Hoe organiseer ik een Walk of Peace over het jaarthema 2019 ‘Vrede Verbindt Over Grenzen’?

Workshop 3.   Grenzen lokaal: hoe kun je verschillende partijen in jouw dorp of stad succesvol samen laten werken aan vrede?

Workshop 4.   PAX Vieren: hoe organiseer je een viering over het jaarthema 2019 ‘Vrede Verbindt Over Grenzen’?

Praktisch

Voor wie?       Iedereen die actief wil zijn tijdens de Vredesweek, zoals de Ambassades van Vrede en Walk of Peace groepen, maar ook mensen die voor het eerst mee willen doen!

Lunch              Is inbegrepen, speciale dieetwensen kunnen worden doorgegeven.

Kosten            Deelname is gratis. Voor leden van Ambassades van Vrede geldt, dat zij hun reiskosten kunnen declareren. 

Aanmelden     Meld je aan voor 9 maart in Amersfoort, 23 maart in Nijmegen, of 13 april in Rotterdam.

< terug naar nieuwsoverzicht