< terug naar nieuwsoverzicht

Vredesweek 2018: thema en Ambassadeursdagen

29-01-2018

Aan het begin van het jaar zien wij bij PAX alweer uit naar een geweldige Vredesweek van 15 t/m 23 september! Dit jaar heeft PAX, in overleg met de Ambassades van Vrede, gekozen voor het thema 'Generaties voor Vrede!'.


3087

Zoals oorlog geen onderscheid maakt naar leeftijd, maar iederéén raakt, zo kunnen alle generaties, jong en oud, zich inzetten voor vrede. Ieder op zijn of haar eigen manier, en óók gezamenlijk!

De komende maanden zal PAX samen met onze achterban en partners dit thema verder invulling gaan geven, onder andere op de Ambassadeursdagen, in onze nieuwsbrief, en in de materialen die we gaan ontwikkelen. Heb je een goed idee of leuke tip? Mail ons via vredesweek@paxforpeace.nl.

Ieder jaar organiseert PAX de Ambassadeursdag, ter voorbereiding op de Vredesweek. Dit jaar hebben we in overleg met de Ambassades van Vrede besloten om deze dag eerder in het jaar te organiseren, zodat er daarna nog voldoende tijd overblijft tot september. Ook zal het niet één landelijke dag zijn, maar drie regionale dagen, zodat de reisafstand voor de meeste Ambassades van Vrede verkleind wordt en het daardoor hopelijk makkelijker wordt om aan één van de dagen deel te nemen.

De drie Ambassadeursdagen staan nu als volgt gepland:

17 maart Rotterdam (10:00 – 15:15 Doopsgezinde Gemeente)

24 maart Amersfoort (10:30 – 15:45 Apostolisch Genootschap)

7 april Nijmegen (10:00 – 15:00 Apostolisch Genootschap)

Alle Ambassades van Vrede zijn natuurlijk van harte welkom op deze dagen. Ook mensen of organisaties die interesse hebben om actief deel te nemen aan de Vredesweek en hiervoor inspiratie en ideeën op willen doen, zijn van harte welkom!

Voor meer informatie over het programma en aanmelden, zie de links hier boven.

< terug naar nieuwsoverzicht