< terug naar nieuwsoverzicht

Vredesambassade Deventer stuurt vredesduif naar Syrie

06-04-2014

De Ambassade van Vrede Deventer heeft deze week haar ‘vredesduif’ laten vliegen voor de Nederlandse pater Frans van der Lugt in het door oorlog getroffen Syrië. De duif vliegt speciaal voor hem, omdat hij nog steeds opkomt voor de vele mensen die te lijden hebben van de oorlog in de stad Homs. Al bijna vijftig jaar leeft hij er samen met mensen uit verschillende bevolkingsgroepen. Hij gaf er onderwijs, verbouwde groenten en ving geestelijk zwakkeren op. Nu het oorlog is, woont hij in een klooster met kogelgaten in de muren. Zonder eten.


1852

De pater had de mogelijkheid om te vertrekken maar juist in deze uitzichtloze situatie wil hij zijn diensten bewijzen aan deze belegerde stad. Hij probeert de mentaal zieken te helpen door bij hen te blijven. Hij blijft naar hen luisteren en hij deelt het voedsel met hen.

De leden van de Ambassade van Vrede in Deventer vinden het van belang om pater Frans te laten weten dat er support is in Deventer voor zijn handelwijze: “Ook al zijn er veel ontwikkelingen in de wereld die onze aandacht vragen, Syrië mag niet uit onze ondersteuning wegvallen”.

Stuur ook een duif als teken van waardering en daad van vrede. Ga naar vredesvluchten.nl en maak het positieve werk zichtbaar van mensen die zich op een vreedzame manier inzetten voor een betere wereld. 
 

< terug naar nieuwsoverzicht