< terug naar nieuwsoverzicht

Vrede verbindt verschil: Het thema van de Vredesweek 2020!

18-12-2019

In de Vredesweek van 2020 willen we aandacht geven aan het omgaan met verschillen. Vanuit de overtuiging dat vrede betekent dat we allemaal bij elkaar horen en samen een toekomst hebben.

Al een aantal jaar zijn we onderweg met het thema: “Vrede verbindt”. Verbinding tussen generaties, over grenzen. In ontmoetingen en gesprekken, bij maaltijden, evenementen, in gebedshuizen of op de markt. Meerdere Ambassades van Vrede gaven aan, het thema “Vrede verbindt” voort te willen zetten.

Nog altijd roept de diversiteit in onze samenleving allerlei verschillende reacties op. Behalve vreugde en nieuwsgierigheid, zien we ook steeds weer onrust ontstaan, racisme, angst voor de vreemde ander. Loslaten van eigen gelijk en blijft vaak lastig. In de Vredesweek van 2020 willen we aandacht geven aan het omgaan met verschillen. D
at is nooit gemakkelijk. Het schuurt, het doet zeer, het vraagt opoffering. 75 jaar Vrede en vrijheid heeft echter laten zien, dat vrede nooit vanzelf gaat. Maar juist dit is vrede die verbindt. Met alle verschillen die er zijn tussen mensen, kan de ontmoeting beginnen, het gesprek, de ontdekking, de worsteling, de Vredesweek.

We hopen ook het komend jaar samen met jullie weer vele mooie activiteiten te organiseren. Vrede verbindt verschil!

[In januari 2020 publiceren wij een verdiepingstekst over het thema van 2020 op deze website.]< terug naar nieuwsoverzicht