< terug naar nieuwsoverzicht

Vijfde bruggenbouwer in de Vredesweek: steun Lina in Syrie

15-09-2015

Niemand kan er omheen. Zeker niet met de Vredesweek voor de deur. Vanwege de oorlog in onder andere Syrië zijn veel mensen op de vlucht. Naast de bruggenbouwers uit Irak, Zuid-Soedan, Oekraïne en Nederland willen we de komende Vredesweek bijzondere aandacht vragen voor een vijfde bruggenbouwer: steun Lina uit Syrië. 


2367

Lina, een vredesactiviste van eind twintig, werkt in Hassakeh, in het noorden van Syrië. Ondanks dat ze moest vluchten voor ISIS en voor de bommen van Assad zoekt ze in haar land naar manieren om mensen dichter bij elkaar te brengen. In Syrië brengt Lina mensen bij elkaar. Juist nu in oorlogstijd, omdat lang niet iedereen wil of kan vluchten.

Samen met andere activisten van het Silav centrum organiseert Lina activiteiten en workshops voor zoveel mogelijk mensen. De bommen van Assad en ook  ISIS kunnen ze niet stoppen. Ze kunnen wel de haat en achterdocht tussen bevolkingsgroepen onderling aanpakken om zo het onderlinge geweld te verminderen. De gedachte is: wanneer je samen activiteiten onderneemt, geef je aan dat er een gemeenschappelijke toekomst is.

Het onafhankelijke vredescentrum bouwt bruggen tussen verschillende bevolkingsgroepen en laat zien dat het mogelijk is om in tijden van oorlog vreedzaam met elkaar te leven. Het centrum is er voor iedereen: onder andere Koerden, moslims, Arabieren, christenen en yezidi’s. Hun missie is om mensen dichter bij elkaar te brengen. Ze doen dat door het geven van (theater) workshops, creatieve workshops voor vrouwen, het slaan van waterbronnen en het planten van bomen. Daarnaast vangen zij vluchtelingen op in hun stad.

Met jouw donatie:

  • koopt Silav bedden voor vluchtelingen;
  • koopt Silav materialen voor workshops;
  • betaalt Silav de onkosten en reiskosten van trainers;
  • betaalt Silav de huur- en stookkosten van het centrum.

Kom in actie, steun Lina in Syrië. 

< terug naar nieuwsoverzicht