< terug naar nieuwsoverzicht

Uitgelicht! Ambassade van Vrede in Leiden

31-07-2012

Twee jonge meiden, goede ideeën en een berg enthousiasme: dit samen heeft geleid tot de oprichting van een Ambassade van Vrede in Leiden. Georgina en Natasha Booth hebben voor de Vredesweek 2012 een imposant programma in elkaar gedraaid.


1204

Georgina en Natasha: “Vanuit onze stichting 4U&U zijn we al een tijd actief om jongeren bewust te maken van thema’s als vrede en veiligheid. Dit jaar hebben we voor het eerst een Ambassade van Vrede opgericht. We willen zoveel mogelijk jongeren bereiken. Zo hebben wij een vredesmusical voor kinderen geschreven, organiseren we een vredesdebat met onder andere Joris Voorhoeve en houden we een gemaskerd vredesbal. Er wordt ook een vredeskunstwerk gemaakt, waaraan iedereen kan meewerken!”

De Vredesweek heeft als thema ‘grondstoffen en confl ict’. Veel delfstoffen bevinden zich in conflictgevoelige gebieden als Zuid-Soedan, Congo en Colombia. Te vaak gaat het boren naar olie of het graven naar kolen gepaard met schending van mensenrechten. Georgina en Natasha: “Wij willen dat jongeren weten dat ook wij dagelijks in aanraking komen met producten die gemaakt zijn van omstreden grondstoffen. Bijvoorbeeld gouden sieraden, mobiele telefoons, of de stroom
uit je stopcontact.”

< terug naar nieuwsoverzicht