< terug naar nieuwsoverzicht

Terugblik op een geslaagde Ambassadeursdag

30-05-2014

Meer dan honderdvijftig mensen kwamen op woensdagmiddag 21 mei samen in Utrecht voor de Ambassadeursdag. Dé jaarlijkse voorbereidingsbijeenkomst voor de Vredesweek in september. Er werd uitgebreid stilgestaan bij het thema ontwapening  en bij de geweldige inzet en het belangrijke werk van de Ambassades van Vrede. Natuurlijk zong ook onze nationale Ambassadeur van Vrede, Tim Akkerman, het lied dat hij speciaal voor PAX geschreven heeft.  


1918

Verschillende inspirerende sprekers stonden stil bij het thema van de Vredesweek: ontwapening.  Christ Klep ging in op de rol van defensie, de actuele situatie in Oekraïne en of de JSF wel of geen kernwapentaken moet krijgen. Daarna onthulde PAX-collega Krista van Velzen voor alle aanwezigen de plannen van PAX over een belangrijke campagne die dit najaar gaat starten en die alles te maken heeft met ontwapening. 

Vervolgens konden de deelnemers kiezen uit verschillende workshops. Zo werd er aandacht gegeven aan sociale media vaardigheden en hoe je ervoor zorgt dat de lokale pers geïnteresseerd raakt in jouw activiteiten. Ook werd er stilgestaan bij het gebruik van de liturgiekrant, de PAX Vieren, of hoe je fondsen kan werven voor lokale activiteiten. Mensen die meer wilden weten over de wapensystemen killer robots en drones of juist over kernwapens, volgden deze workshops en kregen meteen te horen hoe zij in actie kunnen komen tijdens de Vredesweek. 

Wij kijken terug op een inspirerende Ambassadeursdag en we hopen iedereen terug te zien komende Vredesweek van 20 tot en met 28 september 2014. Want de vrede kan alle hulp gebruiken! 

Nog geen Ambassade van Vrede maar wil je wel graag aansluiten bij dit groeiende en actieve netwerk van PAX? Stuur dan een mail naar vredesweek@paxforpeace.nl.

< terug naar nieuwsoverzicht