< terug naar nieuwsoverzicht

Syrie: brood is leven

14-02-2013

In Syrië bombarderen de vliegtuigen van President Assad zelfs bakkerijen. Daardoor ontstaat een tekort aan brood, het basisvoedsel van de Syriërs. Syrische burgers menen dat de Syrische autoriteiten de voedselcrisis gebruiken als een vorm van collectieve straf voor hun oproep tot vrijheid.


1452

Daarom roepen IKV Pax Christi en Pax Christi International op om tijdens de vastenperiode/veertigdagentijd stil te staan met gebed en vasten bij het grote leed van de burgers in Syrië. De actie betuigt solidariteit met diegenen die proberen te overleven in Syrië of als vluchteling in de omringende landen. Een kleine delegatie van Pax Christi International zal de solidariteitsbetuigingen aan het einde van de Vastenperiode aan het Syrische volk bezorgen.


Wat kan ik doen?

Stap 1: Ik verklaar me solidair via Adopt a Revolution
Stap 2: Ik vast een of meerdere dagen. Vasten kan individueel of in groepsverband. Tijdens gebedsdiensten of vastenwakes in parochies en religieuze gemeenschappen kan er ruimte voorzien worden om de situatie in Syrië toe te lichten en samen solidariteitsberichten te schrijven. De kracht van het vasten verenigt het politieke aspect en de persoonlijke inzet. Ik laat Ministerie van Vrede weten via e-mail, Facebook of Twitter (@ikvpaxchristi) wanneer en met hoeveel mensen ik deze actie doe.
 

Lees verder over de feiten over bombardementen op bakkerijen

< terug naar nieuwsoverzicht