< terug naar nieuwsoverzicht

Sanne Poot wordt de nieuwe Staatssecretaris van Vrede

02-09-2013

De 21-jarige Sanne Poot wordt de nieuwe Staatssecretaris van Vrede. Sanne, opgegroeid in Vlaardingen, studente journalistiek in Utrecht en op jonge leeftijd geadopteerd uit Colombia, is gekozen uit zes finalisten van de actie ‘Aventura:Colombia!’.


1695

De kandidaten zijn beoordeeld op de campagne die ze voerden, het aantal stemmen dat zij binnenhaalden en hun presentatie tijdens het uitgebreide sollicitatiegesprek. Sanne overtuigde de vakjury door haar vernieuwende en creatieve ideeën om zoveel mogelijk Nederlanders te vertellen over hoe de winning van grondstoffen in haar moederland tot mensenrechtenschendingen kan leiden.

Colombia barst van de grondstoffen als steenkool en goud, maar de mijnbouw gaat al jarenlang gepaard met grove mensenrechtenschendingen. IKV Pax Christi vraagt met de campagne ‘Powered by Peace’ aandacht voor deze mensenrechtenschendingen in Colombia. In oktober reist Sanne, namens Minister van Vrede Jörgen Raymann, naar Colombia waar zij onder andere in gesprek gaat met vredesactivisten. Hierover brengt ze vervolgens verslag uit in Nederland.

Sanne Poot: “Ik ben ontzettend blij de prachtige titel van Staatssecretaris van Vrede te mogen dragen. In deze rol wil ik de verhalen vertellen van mensen in Colombia die zelf nauwelijks gehoord worden. Ik wil weten wat er precies gebeurt in de gebieden rond de steenkoolmijnen en hoe de mensen daar omgaan met wat hen is aangedaan. Ik ben van plan een mini-documentaire te maken over de steenkoolproblematiek, op basis van de gesprekken die ik voer tijdens de reis.”

Tijdens de Nacht van de Vrede op zaterdag 21 september wordt Sanne beëdigd als Staatssecretaris van Vrede.
 

< terug naar nieuwsoverzicht