< terug naar nieuwsoverzicht

Publieksjaarverslag 2014: van Colombia tot kernwapens

13-08-2015

Prachtige, indringende foto’s en een heldere opsomming van wat PAX heeft bereikt. Dat is in het kort de inhoud van ons publieksjaarverslag over 2014. Ter informatie, maar vooral ook ter inspiratie en uitnodiging aan iedereen om samen met ons aan vrede te blijven werken.


2226

Aan bod komt natuurlijk onze campagne tegen bloedkolen in Colombia. PAX publiceerde in juni vorig jaar een veelbesproken rapport over de vermeende betrekkingen tussen Colombiaanse steenkoolmijnen en paramilitairen. Samen met bijna zevenduizend Nederlanders riepen we Nederlandse energiebedrijven en minister Ploumen op om zich in te zetten voor genoegdoening voor de slachtoffers van grootschalige mensenrechtenschendingen in de Colombiaanse mijnbouwregio Cesar.

Daarnaast lees je hoe PAX Zuid-Soedan logistiek en door onze expertise bijdroeg aan een vredesakkoord.
Teken tegen Kernwapens
Ook onze activiteiten in Nederland zijn terug te vinden in het jaarverslag, zoals het “Bakkie met een Irakkie”: een Yezidi en een moslim uit Irak toerden samen in een busje door Nederland om te laten zien dat meer bekendheid met elkaar bijdraagt aan vrede. Een ander hoogtepunt was natuurlijk de start van het  burgerinitiatief Teken tegen Kernwapens, voor een nationaal verbod op deze massavernietigingswapens. Uiteraard blijft de Vredesweek niet onderbelicht, waarin duizenden Nederlanders zich onder het motto ‘Wapen je met vrede’ inzetten voor vrede in de wereld of hun eigen buurt.

Op kleurrijke, handzame wijze brengt het jaarverslag in beeld waar en hoe PAX afgelopen jaar aan vrede werkte. Samen met al die mensen in binnen- en buitenland die met ons voor vrede durfden gaan. Speciale dank dan ook aan iedereen die financieel of met zijn of haar inzet ons werk heeft gesteund.

Lees het publieksjaarverslag online of download het hier.

< terug naar nieuwsoverzicht