< terug naar nieuwsoverzicht

PAX zet vredesprojecten in het zonnetje met PAX Duiven

Bericht geplaatst op: 21-09-2017

Vandaag, op de Internationale Dag van de Vrede, zijn in het Mediacafé op het Westergasterrein in Amsterdam tijdens een feestelijke bijeenkomst PAX Duiven uitgereikt aan bekende Nederlanders en internationale vredesactivisten. Ook werd bekendgemaakt dat de extra aanmoediging van 1000 euro naar docente Ingeborg Krook gaat. Zij kreeg de meeste stemmen voor haar initiatief om Syrische vluchtelingen uit te nodigen hun persoonlijke verhaal te vertellen in de klassen op het ROC Ter AA in Helmond.


3075

Helmondse Docente Ingeborg Krook kreeg meeste stemmen. Foto: Lize Kraan

Docente Ingeborg Krook uit Helmond merkte dat de discussie over vluchtelingen in haar klas, op het ROC Ter AA, veel emoties opriep. Ze besloot daarop om Syrische vluchtelingen uit te nodigen om hun persoonlijke verhaal te vertellen.

Ingeborg: "Met de €1000,- willen verder werken aan verbinding en gaan we ouderen en leerlingen met verschillende achtergronden samenbrengen. Naast de opleiding Kinderopvang en Onderwijsassistent is een groot verzorgingshuis gevestigd waar veel ouderen wonen. We vragen de studenten om activiteiten met ouderen te organiseren, zoals spelletjes doen, knutselen, of samen pannenkoeken bakken. Leerlingen van de basisschool worden ook uitgenodigd zodat verschillende generaties elkaar leren kennen."

Ook actrice Sanne Vogel ontving vanmiddag een PAX Duif. De actrice kreeg de onderscheiding als blijk van waardering voor de hulp die zij sinds 2015 geboden heeft aan vluchtelingen Muayad en Amir uit Syrië. Andere Nederlanders die de PAX Duif ontvingen zijn Ted Brandsen (directeur van Het Nationale Ballet), journalist Yaël Vinckx en graffitikunstenaar Laser 314.

Totaal ontvangen 23 mensen dit jaar de PAX Duif voor hun inzet voor vrede. PAX toert tot en met het einde van de Vredesweek het land door om deze blijk van waardering uit te reiken. Bekijk hier de uitreikingen.

Lees hier de toespraak die PAX directeur Jan Gruiters vanmiddag uitsprak: PAX Duif 2017 voor verbindende krachten in eigen omgeving.

< terug naar nieuwsoverzicht