< terug naar nieuwsoverzicht

Nomineer een wereldburger voor de Goot 500

04-07-2013

De Quote 500 is een jaarlijkse lijst van de rijkste Nederlanders. Dat kan beter, vindt de organisatie Tear, want waarom zou het zo belangrijk zijn dat je rijk bent? En waarom alleen maar Nederlanders? Daarom komt Tear met de Goot 500, met daarin 500 wereldburgers die werkelijk verschil hebben gemaakt. En daarmee bedoelt Tear: mensen die de wereld iets eerlijker hebben gemaakt. Mensen die recht brengen.


1571

De Goot 500 wordt een veelkleurige lijst waarin onderwerpen aan bod komen zoals: extreme armoede, racisme en discriminatie, uitsluiting en illegaliteit, handicaps, eerlijke handel, juridische ondersteuning, theologie, vrede, natuurbescherming, innovatie, mensenhandel enzovoorts. Het verzamelen van 500 inspirerende verhalen gebeurt via het brede publiek (crowd sourcing) en via internationale netwerken. Met name rond het thema vredesopbouw wordt nog druk gezocht naar meerdere nominaties. Verhalen rond dit thema zijn dan ook meer dan welkom! Nomineren van mensen kan eenvoudig en anoniem op www.goot500.nl (voor 7 juli aanstaande). Kijk ook op deze website voor meer informatie over dit project.

De lijst wordt in een speciaal themanummer over ‘kerk en recht’ van tijdschrift De Nieuwe Koers in september gepubliceerd. Naast de publicatie van de Goot 500 lijst biedt Tear rechtbrengers ook een podium op het Goot 500 evenement op 1 en 2 november. Zie www.tear.nl voor meer informatie over de activiteiten van Tear.

< terug naar nieuwsoverzicht