< terug naar nieuwsoverzicht

Nog vier weken voor de Vredesweek

18-08-2018

Over vier weken is het zo ver: dan barst de Vredesweek los! Van 15 t/m 23 september staat Nederland in het teken van vrede. Omdat er nu al veel moois te melden is, delen we hierbij alvast een paar leuke en bijzondere updates:


 

  • In Assen wordt de Vredesweek al op 14 september geopend met een uitgebreid en feestelijk programma. Van Molukse dans, tot een korte lezing over Syrië van PAX'er Marjolein Wijninckx, tot de opening van een kunstexpo. Tot slot de voetjes van de vloer bij 'Blues Juice'. 
  • Op 16 september wordt de film Insyriated vertoond in Schiedam. Het vertelt een verhaal van een familie, opgesloten in een huis in Damascus, terwijl de sluipschutters op scherp staan.
  • Wist je dat Picasso in zijn kunst ‘een wapen voor vrede’ zag? Hoor hier meer over op 19 september tijdens een lezing in Almelo.
  • Ook aan de kleintjes is gedacht. Onze Ambassade van Vrede in Gouda organiseert op 19 september een knutselmiddag. Alle kunstwerkjes worden gezamenlijk één groot vredestapijt.
  • Op 21 september reikt PAX voor de tweede keer de PAX Duif uit in Amsterdam aan mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor vrede.
  • In Utrecht kun je op 21 september aanschuiven bij een bijzondere maaltijd met Syrische vrouwen.
  • In het Humanity House in Den Haag gaan politici, journalisten en ervaringsdeskundigen op zondag 23 september met elkaar in debat over hoe de Middellandse Zeeroute op een humane manier beëindigd kan worden
  • De Dapp Frietwinkels in Utrecht, Leiden, Zwolle en Breda verkopen tijdens de Vredesweek geen patatje oorlog maar een patatje vrede. Betere naam, nét zo lekker!
  • En ook dit jaar kun je weer meelopen met een van de vele Walks of Peace. Kijk hier welke bij jou in de buurt georganiseerd worden.

Nieuwsgierig naar de andere activiteiten? Neem dan eens een kijkje in de agenda. Vanaf begin september is deze helemaal gevuld en kun je zien welke festivals, lezingen, vieringen, wandelingen, debatten en markten bij jou in de buurt georganiseerd worden.

Organiseer je zelf een activiteit tijdens de Vredesweek en wil je graag opgenomen worden in donze agenda? Stuur dan een mail naar vredesweek@paxforpeace.nl. (Ambassades van Vrede kunnen zelf hun programma uploaden met een eigen inlog.)

< terug naar nieuwsoverzicht