< terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe stagiaires!

12-03-2019

Hoi! Dit jaar zijn er twee nieuwe stagiaires bij PAX die meehelpen met de Vredesweek. Aangezien we er nogal een tijdje bij zullen zijn (tot eind september!) willen we ons graag even aan jullie voorstellen.
Even voorstellen!

Ai-Sian: Hoi, mijn naam is Ai-Sian. Ik kom uit Den Haag en heb daar recent European studies afgerond aan de Haagse Hogeschool. Ik heb momenteel een tussenjaar en probeer in die tijd wat extra ervaring op te doen voor ik verder ga.

Liselore: En ik ben Liselore. Ik heb Internationale Ontwikkelingsstudies gevolgd aan Wageningen University en heb nu ook een tussenjaar voordat ik volgend jaar ga beginnen met Diplomatie en Internationale Betrekkingen in Antwerpen!

Wat gaan we doen?

Ai-Sian: Ik zal me bezighouden met het organiseren van sprekersavonden bij onder andere studentenverenigingen. Ook zal ik me verdiepen in het Stay Human project waar PAX deel van uit maakt. Verder zal ik meehelpen met de algemene voorbereidingen waar het nodig is—je zal me bijvoorbeeld kunnen vinden bij de inspiratiedag in Rotterdam in april!

Liselore: En ik ga werken aan de Walk of Peace en de Sprekersbank. Ik ben ook aanwezig bij een aantal inspiratiedagen, sommigen van jullie zullen me in Amersfoort al hebben ontmoet!

Waarom PAX?

Liselore: Toen ik na mijn studie opeens een jaar vrij had wou ik het vooral vullen met iets nuttigs. Ik wou niet gewoon werken bij een bedrijf, maar ergens waar ik ook echt achter sta. PAX kwam dus op precies het juiste moment. Met mijn studie heb ik vooral veel theoretische kennis opgedaan over de wereld en wat er speelt, maar ik heb het nooit kunnen toepassen. Als stagiaire bij PAX krijg ik hier juist de kans voor en ik heb veel zin om aan de slag te gaan!

Ai-Sian: Naast Europese zaken heb ik me tijdens mijn studie ook gericht op de wereld daarbuiten. Zo heb ik in het Midden Oosten en in Azië kunnen studeren en stage gelopen en ben ik uiteindelijk in de wereld van peacebuilding beland. Zo heb ik een semester in Turkije gestudeerd en een zomer in Zuid Korea. Ook heb ik vijf maanden stage gelopen bij een kleine NGO in Israël. Met deze interesses en ervaringen is het dan ook niet zo gek dat PAX mijn aandacht heeft getrokken en het meewerken aan de Vredesweek is iets waar ik me graag voor in zet. Ik ben er dan ook zeker van dat ik tijdens mijn ruim zes maanden bij PAX veel zal leren. Een van mijn doelen van deze stage is om een beter idee te krijgen of ik verder wil gaan met studeren of om te beginnen aan het verder opbouwen van mijn carrière.

We hopen de komende maanden veel mensen te ontmoeten die betrokken zijn bij de Vredesweek!

< terug naar nieuwsoverzicht