< terug naar nieuwsoverzicht

Nieuw bij PAX: Cassia

25-08-2022

Tijdens de piek van de pandemie begon Cassia (20) aan haar studie International Relations in Den Haag. Ondanks de gekke start, een leuke tijd: veel vraagstukken rondom politiek, regimes en globalisatie werden uitgelicht. Maar lockdown na lockdown begonnen de onderwerpen toch ver weg te voelen. “Je opent je telefoon en er wordt maar één crisis besproken, corona. Hoe zit het met andere conflictgebieden? En de bewoners, die juist nu, steun nodig hebben?” vroeg ze zich steeds vaker af. Maar hoe dan? Aan het einde van haar middelbareschooltijd had ze nog workshops staan geven in het AZC, tegenwoordig leek een steuntje bijdragen aan de maatschappij een stuk lastiger. 
Toch besloot ze de handen uit de mouwen te steken. Bij het magazine van haar studievereniging Debat begon ze met schrijven over haar interesse in thema’s zoals activisme en vredesvraagstukken. Tegelijkertijd ontstonden er wereldwijde bewegingen zoals Me Too en Black Lives Matter waar ze inspiratie uit haalde. De samenleving ging langzaam open en steeds vaker stond ze met haar camera bij protesten met mensen te praten en hun wilskracht vast te leggen! 

 

Deze zomer leek voor Cassia het moment te zijn aangebroken om haar belangstelling in oorlogs- en vredeskwesties om te zetten in actie bij PAX. Via de social media van een oud-stagiair kwam ze uit bij de functie voor Vredesweek vrijwilliger. “Het leek me de perfecte manier om kennis te maken met een organisatie die zich al jaren inzet voor verbintenis en eindelijk te kunnen meewerken aan een groter geheel,” vertelt ze blij. “Ik ben benieuwd hoe het resultaat van onze inspanning eruit gaat zien! Hopelijk is de Vredesweek een signaal voor mensen om zich – niet alleen in september – maar heel het jaar door in te zetten voor vrede.”

< terug naar nieuwsoverzicht