< terug naar nieuwsoverzicht

Midden Oosten Borrel met Merlijn Twaalfhoven

11-01-2013

De stad Jeruzalem spreekt tot de verbeelding van veel mensen. Hoe proberen de inwoners van deze stad het conflict tussen Israël en Palestina te overleven zonder hun (mede)menselijkheid te verliezen, of zelfs aan vrede te bouwen? Kom op woensdag 23 januari naar de Midden-Oosten Borrel en ga in gesprek met o.a. Merlijn Twaalfhoven.


1446

Vanuit diverse invalshoeken werken mensen aan vrede. Staatssecretaris van Vrede, de componist Merlijn Twaalfhoven ging naar Jeruzalem om theater en muziekvoorstellingen met mensen te maken. IKV Pax Christi programmaleider Jannie Kuik reist al vele jaren naar partnerorganisaties in Israël en Palestina en weet de verhalen van zowel Israëlis en Palestijnen die werken aan vrede te verbinden. Een groep van 15 ‘pelgrims’ kon tijdens de Kerstdagen een glimp opvangen van dat werk. Voor sommigen was dat een ontdekking dat het beeld over Jeruzalem deed kantelen.

Luister naar de verhalen, discussieer en wees betrokken.

Programma
18.30 zaal open met koffie/thee
19.00 verhalen van Merlijn, Jannie en bezoekers
19.45 discussie in kleinere groep over drie dilemma’s in Jeruzalem
20.30 netwerkborrel

Datum: woensdag 23 januari
Plaats: IKV Pax Christi, Godebaldkwartier 74 (Hoog Catharijne) te Utrecht.
Route

Aanmelden:
Stuur een e-mail met je naam, organisatie/studie, huidige functie en adresgegevens. Daarmee blijf je ook op de hoogte van het werk van IKV Pax Christi en ontvang je o.a. onze nieuwsbrief.
 


 

 

< terug naar nieuwsoverzicht