< terug naar nieuwsoverzicht

Luciferprijs naar Heerlen

11-10-2012

De Luciferprijs, de prijs voor de meest innovatieve en spraakmakende Vredesweekactiviteit is dinsdag 9 oktober aan de Ambassade van Vrede in Heerlen uitgereikt. Volgens het juryrapport kon deze ambassade op creatieve manier en met zeer weinig middelen het thema van de Vredesweek dicht bij de mensen neerzetten.


1429

Op de markt 'Heerlen in de wereld, de wereld in Heerlen' had de Ambassade een kraam ingericht waarbij volwassenen en kinderen geconfronteerd werden met de steenkolenproblematiek. Honderdtwintig mensen hebben een oproep ondertekend aan energiebedrijven waarin staat dat deze bedrijven meer inzicht moeten geven in de leveranciers van steenkolen.

De jury waardeert dat de actie van de ambassade verwijst naar de lokale geschiedenis van Heerlen, dat er een handelingsperspectief aan vast zit en dat de ambassade naar de mensen toestapt.

De goede initiatieven uit Heerlen zijn ook in de rest van het land niet onopgemerkt gebleven. Mevrouw Fely Seijben-Heijmans is afgelopen zaterdag benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg het lintje ter ere van haar jarenlange inzet en betrokkenheid bij het Vredesplatform en haar werk voor IKV Pax Christi Heerlen.

Henk Dado van het Vredesplatform Heerlen kijkt tevreden terug: ”We wilden een activiteit organiseren die laagdrempelig is voor de mensen. Op deze manier proberen we mensen te bereiken die normaal gezien niet snel betrokken raken bij ons werk."

Een eervolle vermelding ging naar de Ambassade van Vrede in Leiden, opgericht door twee jonge meiden. Hun gemaskerd bal betrok een publiek bij het Ministerie van Vrede dat niet eerder bereikt was.
 

< terug naar nieuwsoverzicht