< terug naar nieuwsoverzicht

Kom naar Generatie vrede: vredesactivisme anno nu!

26-08-2022

woensdag 21 september | 20:00 | gratis | reserveer je plek hier 

Oorlog op het Europese continent, de toenemende dreiging van kernwapens en miljoenen mensen op de vlucht voor conflict: vrede lijkt nu verder weg dan ooit. Deze onzekere tijden zorgen voor een gevoel van onmacht, maar tegelijkertijd willen velen zich inzetten voor vrede. Wat kan jíj doen om in actie te komen voor vrede? Hoe ziet vredesactivisme anno 2022 eruit?
Tijdens het programma Generatie Vrede zal eerst een panel een intergenerationeel gesprek voeren over vredesactivisme toen en nu. Sprekers zijn onder andere voormalig SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut, die zich regelmatig pacifistisch uitlaat, en vredesactivist Miriam Struyk, momenteel Directeur Programma’s bij PAX en voorheen leidend in onder meer de totstandkoming van het internationale verdrag tegen clusterbommen.

We praten met hen over de lessen die een nieuwe generatie vredesactivisten kan leren van de reuzen op wiens schouders zij nu staan, over wat de nieuwe generatie anders doet dan haar voorgangers en over hoe de vredesbeweging van nu eruit zou moeten zien.

Ook zal de jaarlijkse PAX Duif-prijsuitreiking plaatsvinden, met een optreden van Benjamin Fro. De PAX Duif wordt uitgereikt uit aan mensen die op grote of juist kleine schaal bijdragen aan verbinding of zich verzetten tegen verdeeldheid in de samenleving. Want vredeswerk wordt op verschillende manieren tot uiting gebracht. In vorige jaren werd de PAX Duif onder andere uitgereikt aan Milieudefensie & Donald Pols, Khadija Arib en Typhoon.

Download

< terug naar nieuwsoverzicht