< terug naar nieuwsoverzicht

Jongeren uit Tiel winnen de Luciferprijs

14-10-2013

De Luciferprijs gaat dit jaar naar zes jongeren uit Tiel die deze zomer een Ambassade van Vrede hebben opgezet. De prijs voor de meest innovatieve en spraakmakende Vredesweekactiviteit gaat daarmee naar de workshop ‘Vredesactivisme’. De kracht van deze activiteit zit in de opzet van de workshop: niet alleen kijken en luisteren, maar ook doen!


1833

Vredesactivisme, het thema van de Vredesweek, werd op een bijzondere manier aangepakt met een twintigtal jongeren. Nadat zij meer gehoord hadden over vredesactivisme, was het tijd om zelf aan de slag te gaan: bedenk je eigen actie voor Syrië. Na afloop wisten deelnemers niet alleen dát zij wat kunnen doen maar ook wát zij zouden kunnen doen. De originele uitwerking van het motto ‘Act for Peace’ en de inzet die duidelijk verder reikt dan alleen bewustwording gaven uiteindelijk ook de doorslag voor de jury.

André Damian van de Tielse Vredesambassade reageerde verheugd op deze erkenning. “Veel jongeren hebben het idee dat vredeswerk en activisme ver van zich af staan. Ze hebben het idee dat ze machteloos staan tegenover de gruwelijke dingen die er in de wereld gebeuren. Dat is zonde, want jongeren hebben enorm veel kracht en potentie. En dat willen we laten zien.”

Met de Luciferprijs wint de Ambassade van Tiel een geldbedrag van €250,00, te besteden aan de Vredesweek in 2014.
 

< terug naar nieuwsoverzicht