< terug naar nieuwsoverzicht

In actie voor Syrie

04-07-2013

Ondanks het geweld en de oorlog zijn er in Syrië dagelijks talloze dappere mensen op een vreedzame manier actief. Onder het motto ‘Act for peace’ vragen we in de Vredesweek aandacht voor deze moedige vredesactivisten in Syrië.


1572

Bijvoorbeeld voor de mensen achter de clandestiene verzetskrant uit Deraya, die met hun krant mediaberichtgeving willen verbeteren. Of het actiecentrum in Khan Esh-Sheh, een vluchtelingenkamp waar bewoners bemiddelen om de toegenomen spanning tussen verschillende groepen te beperken. Wil jij deze mensen ook steunen? Ga dan naar www.adoptarevolution.nl. Deel die site ook via je Facebook!

Kom als Ambassade van Vrede in actie voor Syrië en steun onderwijs voor kinderen in Aleppo. Deze school wordt georganiseerd door een groep burgers die het onacceptabel vindt dat kinderen in Syrië door de oorlog niet naar school kunnen. In de school is ruimte voor 350 kinderen met verschillende achtergronden en religies. De Ambassades van Vrede ontvangen hierover snel meer informatie per mail.

 

< terug naar nieuwsoverzicht