< terug naar nieuwsoverzicht

Herdenking 75 jaar Hiroshima & Nagasaki

06-08-2020

Het is 75 jaar geleden dat de atoombommen vielen op Hiroshima & Nagasaki met honderdduizenden doden als gevolg. Dit mag nooit meer gebeuren, spreek je ook uit! Herdenk met ons mee en vraag Mark Rutte hetzelfde te doen!

PAX wil de 210.000 slachtoffers van Hiroshima en Nagasaki herdenken door aandacht te vestigen op de vreselijke gevolgen van kernwapens. Dit is belangrijk omdat er op dit moment nog steeds ongeveer 14.000 kernwapens in de wereld zijn. De meeste van deze wapens zijn ook krachtiger dan de bommen die in Hiroshima en Nagasaki gebruikt werden. Samen kunnen ze de aarde meerdere keren vernietigen.

En ze zijn dichterbij dan je denkt, want sinds de jaren ‘60 liggen er Amerikaanse kernwapens op Vliegbasis Volkel in Noord-Brabant. Ondanks de verschrikkelijke gevolgen van kernwapens weigert de Nederlandse regering tot nu toe om afstand te doen van elke betrokkenheid met kernwapens en het VN-Verdrag dat kernwapens verbiedt te tekenen. We willen duidelijk maken dat de regering voorgoed afstand moet doen van deze massavernietigingswapens.

Benieuwd wat PAX allemaal doet op het gebied van kernwapens? Op dinsdag 22 september organiseren wij in de avond hier een webinar over. Interesse? Meer info vind je in onze agenda
< terug naar nieuwsoverzicht