< terug naar nieuwsoverzicht

Gezocht: zangers voor opera Ik spaar niet voor kernwapens!

18-01-2013

Welke Nederlandse banken investeren in producenten van kernwapens? Donderdag 14 februari geeft een onderzoek van de Eerlijke Bankwijzer antwoord op deze vraag. Het feit dat er banken zijn die investeren in deze allesvernietigende wapens is voor componist Merlijn Twaalfhoven, tevens Staatssecretaris van Vrede voor IKV Pax Christi dat het onderzoek leidt, aanleiding een gelegenheidsopera te componeren met de boodschap: Ik spaar niet voor kernwapens!
 


1449

De opera wordt donderdag 14 februari opgevoerd ten overstaande van een aantal Tweede Kamerleden, die tevens het onderzoeksrapport van de Eerlijke Bankwijzer overhandigd krijgen. Voor deze opera zijn we op zoek naar zangers en zangeressen die net als IKV Pax Christi en de andere Eerlijke Bankwijzerorganisaties niet willen dat hun bank in kernwapens investeert. Na een repetitie van 2 uur onder leiding van Merlijn brengen we om 13.30 uur de opera ten gehore bij de Tweede Kamer.

Wil je meezingen en ben je op 14 februari tussen 10.00 en 14.30 uur beschikbaar in Den Haag? Meld je dan zo snel mogelijk aan bij Suzanne van den Eynden door een mail te sturen. Zangtalent is niet nodig, enthousiasme wél!
Voor mensen met een kleine beurs is een reiskostenvergoeding beschikbaar.

< terug naar nieuwsoverzicht