< terug naar nieuwsoverzicht

Georgina Booth ontvangt International Diana Award

14-06-2013

Minister van Vrede Jörgen Raymann reikte de International Diana Award op de Ambassadeursdag uit aan Georgina Booth van de Ambassade van Vrede in Leiden. Ze ontvangt de prijs van het Britse initiatief vanwege haar enthousiaste en vrijwillige inzet in de Vredesweek.


1569

Samen met haar zus en andere jongeren heeft ze een mooi vredesweekprogramma in Leiden georganiseerd in 2012, met (onder andere) een debat met Joris Voorhoeve en Merlijn Twaalfhoven, een vredesworkshop met Harry van Bommel en een gemaskerd vredesbal.

Deze onderscheiding wordt jaarlijks in Engeland en in andere landen uitgereikt aan jonge gemotiveerde mensen die zich inzetten voor de maatschappij. Jongeren die écht een bijdrage leveren in hun buurt.

Het initiatief voor de International Diana Award is genomen in 2011, ter nagedachtenis aan Prinses Diana. Zij steunde liefdadigheidsinstellingen over de hele wereld. In 2011 zou het haar 50e verjaardag zijn geweest.

nb. Georgina kon niet aanwezig zijn op de Ambassadeursdag. De award is daarom later namens de Minister van Vrede aan haar uitgereikt.

 

< terug naar nieuwsoverzicht