< terug naar nieuwsoverzicht

Even voorstellen

19-07-2016

Sinds eind juni is het Vredesweekteam van PAX een stagiaire rijker. We zijn heel blij dat Jasmijn van Holsteijn ons team de komende maanden komt versterken. Jasmijn stelt zichzelf hieronder even voor:


Ik ben Jasmijn, 23 jaar en ik ben net klaar met de master African Studies. Ook heb ik een master International Development Studies afgerond en een bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie. De keuze voor deze studies komt voort uit mijn interesse in ontwikkelingsvraagstukken en het leren over andere culturen en samenlevingen. Tijdens deze studies heb ik geleerd dat conflictsituaties vaak van grote invloed zijn op ontwikkelingspraktijken in een land. Gewelddadig conflict leidt niet alleen tot het vernietigen van infrastructuur, maar vaak ook tot stromen vluchtelingen die op zoek zijn naar een veilige haven. Dat PAX zich inzet voor het beschermen van burgers tegen oorlogsgeweld, het beëindigen van gewapend geweld en het opbouwen van rechtvaardige vrede spreekt mij erg aan. Dit is dan ook de voornaamste reden dat ik heb gesolliciteerd voor een stage bij PAX.

Sinds eind juni werk ik als stagiaire bij het Vredesweekteam. Ik hou mij bezig met verschillende werkzaamheden. Zo schrijf ik nieuwsberichten voor onze website, hou ik bij welke leuke en inspirerende activiteiten er dit jaar in de Vredesweek georganiseerd worden en help ik mee met het beantwoorden van vragen van Ambassades van Vrede. Een aantal van jullie heeft waarschijnlijk al e-mail contact met mij gehad! In augustus ben ik van plan om Ambassades te bezoeken en bijeenkomsten ter voorbereiding op de Vredesweek bij te wonen. Op deze manier hoop ik de Ambassades een beetje beter te leren kennen.

In mijn vrije tijd zwem ik graag en vind ik het leuk om mensen met een andere culturele achtergrond te ontmoeten. Zo heb ik het afgelopen jaar een Somalische vrouw ondersteunt bij het leren van de Nederlandse taal. Een interessante en leerzame ervaring! Ook ga ik graag op reis en heb ik de afgelopen jaren onderzoek en vrijwilligerswerk gedaan in landen als Ethiopië, Malawi, Ghana en Zuid-Afrika. Ik hoop in de toekomst nog veel plekken op de wereld te kunnen zien, maar voor nu kijk ik er naar uit om mijzelf verder te ontwikkelen bij PAX en om mee te helpen met de organisatie van de Vredesweek!

< terug naar nieuwsoverzicht