< terug naar nieuwsoverzicht

Een kijkje achter de schermen bij Ambassade Leaders of Today

27-08-2015

De selfie-actie voor Nawras uit Irak, één van de bruggenbouwers die de komende Vredesweek in de schijnwerpers staat, zal een welkome bijdrage ontvangen van een bijzondere Ambassade van Vrede: Leaders of Today. PAX nam een kijkje achter de schermen en sprak met één van de oprichters.  


André Damian, initiatiefnemer van dit jongerenplatform, merkte in zijn omgeving dat jongeren wel degelijk bezig zijn met de wereld om zich heen en niet, zoals zo vaak wordt beweerd, alleen gericht zijn op hun eigen problemen. “Ik zie juist potentie in jongeren,” zegt André. Samen met zeven andere studenten besloot hij om een brug te slaan tussen actieve jongeren en actuele maatschappelijke kwesties. Dit leidde tot de oprichting van ‘Leaders of Today’, een online platform  waarop jongeren worden gelinked aan bestaande campagnes van non-gouvermentele organisaties zoals PAX. André Damian verwacht dat er zo’n vijfhonderd jongeren uit veertig verschillende landen in actie zullen komen vanaf de lancering komende oktober. “Samen kunnen we van de wereld een betere plek maken.”
 

In actie voor Nawras
De selfie-actie voor Nawras is één van de campagnes waarvoor Leaders of Today aandacht vraagt. Drie jongeren, afkomstig uit Zuid-Afrika, Oekraïne en Zimbabwe, organiseren in de Vredesweek een flashmob voor Nawras. Na de lancering van Leaders of Today in oktober zal de Nawrascampagne verspreid worden onder de andere vijfhonderd vrijwilligers. “Nawras zal vanaf dat moment gesteund worden door middel van bemoedigende selfies, berichtjes en flashmobs van over de hele wereld. We hebben een gezamenlijke missie en dat is wat ons verbindt.”  

Wil je meer weten over Leaders of Today? Neem dan eens een kijkje op hun website. Je kan dit initiatief ondersteunen door mee te doen met hun crowdfundingsactie

< terug naar nieuwsoverzicht