< terug naar nieuwsoverzicht

Drie avonden Syrias Request in Enschede

17-12-2012

De Ambassade voor Vrede van Enschede organiseert de week voor Kerst Syria’s Request: drie avonden om aandacht te vragen voor Syrië. Samen met de Aramese Beweging voor Mensenrechten en de Samenwerkende Democratische Organisaties is er een programma opgesteld dat de gelegenheid biedt om in gesprek te gaan over de situatie in Syrië en wat we daar vanuit Nederland aan zouden kunnen doen.


1444

Ook na de Vredesweek is de Ambassade van Vrede van Enschede actief. Er is een driedaags programma georganiseerd rondom het conflict in Syrië. De organisatie biedt een gevarieerd programma aan. Op woensdag 19, vrijdag 21 en zondag 23 december vinden er in de Ambassade van Enschede bijeenkomsten plaats over de Syrische problematiek. Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30. Woensdag staat in het teken van ontmoetingen tussen Syriërs uit Enschede (en omgeving), en worden er verhalen verteld. Vrijdag wordt onder leiding van Maarten Zeegers getracht inzicht te geven in de feitelijke situatie in Syrië, door te kijken naar verschillende groeperingen ter plaatse. De laatste avond, op zondag 23 december, roept de organisatie op tot actie middels een debat. André Abdallah (Syrisch Comité), Meltem Halaceli (schrijfster van Arabisch-Alawitische afkomst), Sanherib Mirza (voorzitter Assyrisch Democratische Organisatie) en Johny Meso (voorzitter Syriac Universal Alliance) gaan in gesprek over de internationale bemoeienissen met de strijd in Syrië.

Syria’s Request sluit aan op de campagne ‘Adopt a Revolution’ van IKV Pax Christi. In honderden Syrische steden en dorpen organiseren burgercomités het vreedzame verzet. Massaal vreedzaam verzet geeft de beste kans op een einde aan de dictatuur en de opbouw van een vrij en democratisch Syrië. Ondanks het geweld en de onderdrukking gaan de protesten door. Elke dag weer. IKV Pax Christi helpt de burgercomités in hun strijd voor vrijheid en rechtvaardigheid. Ga voor meer informatie over deze campagne naar www.adoptarevolution.nl.

Kijk voor meer informatie over het programma van Syria's Request op de website van de Ambassade van Vrede in Enschede.
 

< terug naar nieuwsoverzicht