< terug naar nieuwsoverzicht

De zes finalisten van Aventura: Colombia! zijn bekend!

07-08-2013

Vandaag zijn de zes finalisten van Aventura: Colombia! bekend geworden. Eén van hen gaat in oktober als de nieuwe Staatssecretaris van Vrede naar Colombia om met eigen ogen te zien hoe de winning van grondstoffen mensenrechtenschendingen tot gevolg kan hebben.


1624

Na acht spannende weken, waarin meer dan 70 kandidaten probeerden zoveel mogelijk stemmen te verzamelen, kwam de eerste ronde van Aventura: Colombia! op 31 juli ten einde. Stemmen kon niet meer en de balans werd opgemaakt. Frank van Rijn, al dertien jaar actief in Colombia met zijn eigen stichting voor straatkinderen, had de meeste stemmen; maar liefst 801! Op de tweede plaats kwam Nadya van der Sluis, studente internationaal recht, met 698 stemmen. Paul de Jong, geadopteerd uit Colombia werd met 606 stemmen derde.

De jury, onder leiding van Minister van Vrede Jörgen Raymann, koos drie andere finalisten uit op basis van hun motivatie en de campagne die ze hebben gevoerd. Dat was nog niet makkelijk! Veel kandidaten presenteerden zichzelf in de media, op eigen blogs of met grappige en informatieve filmpjes. Uiteindelijk viel de keuze op drie zeer gemotiveerde en betrokken kandidaten. Klaartje Spijkers, die zelf heeft ervaren hoe paramilitairen het boerenleven in Colombia ontregelen. Thamar Kemperman, maatschappelijk theatermaakster die theater een rol wil geven als Staatssecretaris van Vrede. En Sanne Poot, journalistiekstudente die is geboren in Colombia.

De komende weken gaat de jury in gesprek met de finalisten en op 2 september zal bekend worden gemaakt wie de nieuwe Staatssecretaris van Vrede is. Tot die tijd: nog even geduld.

< terug naar nieuwsoverzicht