< terug naar nieuwsoverzicht

De Nationale Vredesweek start dit weekend: ook bij jou in de buurt!

14-09-2018

Zaterdag de 15e is het zover: de Vredesweek barst los. Ook bij jou in de buurt worden er activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld door onze 80 Ambassades van Vrede. Laat je verrassen door theater, debatten, markten, fietstochten en festivals.Er is van alles te doen, hier een aantal voorbeelden:

 • Trijntje Oosterhuis, Eric Corton, Introdans en het Gelders Orkest komen 21 september naar Arnhem voor de Bridge to Liberation Experience.
   
 • In het Vredespaleis in Den Haag kun je op 22 september het Vredesschaakspel Paco ┼ťako zien  waarbij de schaakstukken zo zijn ontworpen dat ze elkaar omhelzen in plaats van verslaan.
   
 • De Vredesweeklezing van terrorisme-expert Beatrice de Graaf in Utrecht op 18 september.
   
 • Een voorstelling van vier Amsterdamse dragqueens in een Haarlemse kerk op 20 september.
   
 • Tijdens de PAX Duif-uitreiking, een mooi evenement in Amsterdam op vrijdag 21 september, zet PAX vredeshelden in de spotlights. Jij kunt erbij zijn!
   
 • Door heel Nederland zijn er de Walks of Peace die deuren openen van gebedshuizen, buurthuizen en monumenten, maar ook naar andere mensen die je in het dagelijks leven niet snel ontmoet. 

En als je van dit alles honger hebt gekregen, haal je geen patatje oorlog, maar een Patatje Vrede bij de biologische Frietwinkel in Utrecht, Breda, Zwolle en Leiden. Betere naam, nét zo lekker! Ben je erbij?

Kijk voor het hele programma in de agenda!

 

 

 

< terug naar nieuwsoverzicht