< terug naar nieuwsoverzicht

Bouw op woensdag 21 september mee aan de vredesbeweging!

06-09-2022

LET OP: dit event is uitgesteld. De mensen die zich hiervoor opgeven krijgen hierover  apart bericht zodra de nieuwe datum bekend is.

Vrijheid van oorlog en geweld is geen vanzelfsprekend en vraagt onze blijvende aandacht. Nu de maatschappelijke aandacht voor vrede en veiligheid door de Russische invasie in Oekraïne weer op scherp gesteld is, vragen veel mensen zich af hoe zij kunnen bijdragen aan een vreedzame wereld. PAX gelooft dat een sterke vredesbeweging nu weer belangrijker is dan ooit. Daarom organiseren we tijdens de Vredesweek een inspiratiemiddag voor de vredesbeweging en iedereen die zich daarbij wil aansluiten. 

Meld je hier gratis aan
Tijdens Generatie Vrede staat op! gaan we als vredesbeweging met elkaar in gesprek over de toekomst van vredesactivisme. Wat betekent vrede anno 2022? Hoe bouwen we in deze tijden aan een sterke vredesbeweging, en wat kunnen we leren van de vredesbeweging uit het verleden? Wat is de rol van de Nederlandse vredesbeweging in een wereld vol geopolitieke spanningen en overzees conflict? Hoe hangt de strijd voor vrede samen met de strijd voor gelijkheid en (klimaat)rechtvaardigheid, en hoe kunnen we elkaar versterken?

Tijdens het programma zullen Sahar Shirzad, Jan Jaap van Oosterzee (PAX), en Chihiro Geuzebroek hun ervaringen en expertise met internationaal, intergenerationeel en intersectioneel vredesactivisme delen. Hoe ziet vrede er over generaties, grenzen en thema’s eruit? Daarnaast gaan we volop met elkaar in gesprek over vrede, vredesactivisme en de relatie daarvan met de strijd van andere bewegingen. Ook denken we na hoe we als vredesbeweging en bondgenoten samen vervolgstappen kunnen zetten.

Meld je aan via dit formulier als je erbij wil zijn!

Download

< terug naar nieuwsoverzicht