< terug naar nieuwsoverzicht

Aftellen tot de Vredesweek

08-08-2014

Over vijf weken is het zover: de Vredesweek. De Ambassades van Vrede, PAX en vele anderen zijn druk bezig met het voorbereiden van honderden activiteiten. Meer dan 60 ambassades komen dit jaar in actie en zij ontvangen van PAX verschillende materialen voor hun activiteiten. Afgelopen week zijn er meer dan 60 Vredesweekpakketten verstuurd.


1955

In de Vredesweek (20 t/m 28 september 2014) staat het thema ‘ontwapening’ centraal. Een samenleving met wapens is niet de juiste weg naar vrede, zeker wanneer het om wapens gaat waarbij er onvermijdelijk onschuldige burgers omkomen. Hier moeten we ons tegen blijven uitspreken, dus ook in de Vredesweek.

Het Vredesweekpakket dat de vredesambassades ontvangen, bevat ondersteunende materialen voor hun eigen activiteiten: informatie over het thema ontwapening, posters, een overzicht van alle sprekers van PAX die (kosteloos) beschikbaar zijn voor een lezing en informatie over de campagne tegen kernwapens die PAX vlak voor de Vredesweek lanceert.

Ook in actie komen?
Vind jij het net als die tientallen Ambassades van Vrede en net als PAX belangrijk dat we samen een krachtig geluid laten horen in de Vredesweek? Organiseer dan samen met anderen uit je eigen buurt een viering, debat, filmavond of wandeling in de Vredesweek. Meld je aan als nieuwe Ambassade van Vrede via vredesweek@paxvoorvrede.nl. Door mensen in jouw omgeving bij vrede te betrekken, komt vrede een stap dichterbij!

< terug naar nieuwsoverzicht