< terug naar nieuwsoverzicht

Act for Peace!

21-02-2013

Het Ministerie van Vrede staat het komende jaar in het teken van vredesactivisme. In de Vredesweek en daarbuiten vragen Jörgen Raymann (Minister van Vrede), Merlijn Twaalfhoven (Staatssecretaris van Vrede) en de lokale vredesambassades aandacht voor moedige en creatieve vredesactivisten in binnen- en buitenland. Onder het motto ‘Act for Peace’ maken zij samen een vuist.


1463

De stelling is: iedereen kan vredesactivist worden, zowel in eigen buurt als daarbuiten. Zet iemand in jouw dorp of stad zich in als bemiddelaar of bruggenbouwer? Of werk je zelf aan een betere buurt waar mensen op een respectvolle manier met elkaar omgaan? Wil je weten hoe je vredesactivisten in conflictgebieden kan ondersteunen? Doe mee en sluit je aan bij het Ministerie van Vrede. Door bijvoorbeeld mee te zingen in een protestopera, je in te zetten als vrijwilliger op een van de bevrijdingsfestivals of een vredesambassade op te zetten.

Syrië: Adopt a Revolution
Binnen het thema vredesactivisme krijgt Syrië extra aandacht. Dit zie je terug in de nieuwe campagnematerialen van het Ministerie van Vrede (die in mei 2013 klaar zijn) en in de campagne Adopt a Revolution. Met deze campagne ondersteunen we lokale burgeracties in Syrië. Deze bouwen aan een Syrië waarin alle verschillende religieuze en etnische groepen als gelijke burgers samenleven. Het gaat hierbij om het organiseren van bijvoorbeeld demonstraties, maar ook om urgente zaken als onderwijs of hulp aan mensen die op de vlucht zijn. Wil jij ook helpen? Ga naar www.adoptarevolution.nl

Vredesweek
De Vredesweek, dit jaar van 21 tot en met 29 september, is hét moment om aandacht te vragen voor conflicthaarden in de wereld. In 2013 vraagt het Ministerie van Vrede onder het motto Act for Peace aandacht voor moedige en creatieve vredesactivisten in binnen- en buitenland. Wil jij weten hoe jij kan bijdragen aan een betere wereld? Doe op de Ambassadeursdag op 22 mei inspiratie, kennis en kunde op om zelf aan de slag te gaan met vredesactivisme in de Vredesweek. Wil je al eerder beginnen, en organiseer jij een vredesactiviteit in het voorjaar of in de zomer? Geef je activiteit dan door aan het Ministerie van Vrede via vredesweek@ikvpaxchristi.nl zodat jouw activiteit een plekje krijgt op de website.
 

< terug naar nieuwsoverzicht